حالت تاریک
شنبه, 15 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
شهید سردار سلیمانی معنای واقعی ولایت‌پذیری
فراق سردار دل‌ها به پنجمین سال رسید؛

شهید سردار سلیمانی معنای واقعی ولایت‌پذیری

سردار شهید سلیمانی با خلوص نیتی که داشت همواره خود را سرباز انقلاب می‌دانست و به واسطه ویژگی‌های بزرگ و شاخص خود بنیانگذار یک مکتب شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، همه ما این روزها را بیش از پیش با یاد سردار دل‌ها شهید سردار سلیمانی سپری می‌کنیم، پنج سال از شهادت این سردار پرآوازه ایرانی می‌گذرد، سرداری که در دل کوچک و بزرگ، زن و مرد جا گرفته بود و بر دل مردمانش حکومت می‌کرد، سردار شهید سلیمانی با خلوص نیتی که داشت همواره خود را سرباز انقلاب می‌دانست و به واسطه ویژگی‌های بزرگ و شاخص خود بنیانگذار یک مکتب شد.

اکبر غفوری در این زمینه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» با گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی گفت: در طول تاریخ ایران اسلامی همواره شخصیت‌های تاثیرگذاری ظهور کردند که سرمنشأ بروز تحولات بزرگی در سطح جامعه ایرانی بودند و خوشبختانه تمدن غنی اسلامی مدیون ظهور شخصیت‌هایی است که با نبوغ خود پیشرفت‌های مادی و معنوی فراوانی را در بین مردمان ایران زمین رقم زدند.

وی ادامه داد: شناخت و معرفی قهرمانان ملی و دینی می‌تواند راه را برای آیندگان روشن نماید، برخی ملت‌ها که از فقدان قهرمانان ملی رنج می‌برند با خلق افسانه‌های خیالی سعی در ایجاد روحیه حماسی در بین ملت خود دارند سردار سلیمانی از جمله افرادی است که توانست در دوره معاصر به عنوان یک شخصیت ملی و فراملی در سطح ایران و حتی جهان تأثیر فراوانی را در گسترش روحیه جهاد و مقاومت داشته باشد.

سردار سلیمانی شخصیتی که جهان به احترام او ایستاد

این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: برخلاف تصور موجود ابعاد فرهنگی و معنوی شخصیت ایشان بسیار بیش از جنبه‌های مختلف نظامی ایشان در بین مردم منطقه و جهان شناخته شده است و در واقع سردار سلیمانی شخصیت کمتر شناخته شده‌ای بود که بعد از شهادت، نام آوریش فزونی یافت و جهانی به احترام او ایستاد و از شخصیت ایشان تجلیل نمود.

وی ادامه داد: حتی مخالفان سردار سلیمانی پس از شهادت او به وی احترام گذاشتند و بزرگان مقاومت او را به عنوان سیدالشهدای جبهه مقاومت یاد کردند، کسی که با شهادت خودش جبهه‌ای به گستردگی تمام اسلام و بشریت در برابر استکبار شکل گرفت.

غفوری گفت: عناوینی متعددی از جمله برادر، پدر، فرمانده، یاور محرومان، سردار دل‌ها، به عنوان انسان جامع و نزدیک به کامل، بزرگ‌ترین استراتژیست نظامی جنگ‌های نامتقارن، ژنرال، سردار رشید اسلام، ایثارگر، مجاهد، شهید زنده، ذخیره ارزشمند اسلام و مسلمین، سردار پرافتخار اسلام، مجاهد فی سبیل‌الله، سردار سرافراز، مالک اشتر زمان و سرباز ولایت برای شهید سردرا سلیمانی به کار بردند.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب هم می‌فرمایند، سردار سلیمانی بارها جان خودشان را در معرض تهاجم دشمن قرار دادند، در راه خدا، برای خدا و مخلصانه مجاهدت کرد و همچنان می‌فرمودند هنوز هم اگر حاج قاسم زنده بودند با ایشان کار داشتیم.

شاخصه‌های مهم شهید سپهبد سردار سلیمانی

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ویژگی‌های شهید سردار سلیمانی گفت: اخلاص یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان بود، ولایت‌مداری،  روحیه شهادت‌طلبی، درک عمیق از حقیقت دنیا و آخرت، ارادت به اهل بیت(ع)،  نظم و انضباط، دقت در امور، سنجیدگی و تدبیر در امور، ارتباط با جوانان،‌ روحیه انقلابی، سخت‌کوشی، سلحشوری، نبوغ نظامی، ارتباط عمیق با خانواده، تعبد و معنویت، علاقه به فرهنگ و هنر، فرامرزی بودن، دیپلمات برجسته‌ بودن از ویژگی‌هایی شاخصی بود که در وجود سردار سلیمانی متجلی بود.

غفوری با اشاره به مکتب سردار سلیمانی گفت: مکتب ایشان از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و چنانچه بخواهیم مقایسه‌ای بین مکاتب مادی و غربی‌ها با مکتب شهید سلیمانی داشته باشیم عمده تفاوت آن را در معنویت می‌بینیم، متأسفانه در مکاتب معروف دنیا خبری از معنویت نیست و جذاب‌ترین ویژگی مکتب شهید سلیمانی همین معنویت است.

وی گفت: شجاعت و شهادت‌طلبی یکی دیگر از ویژگی‌های مکتب سلیمانی است، به طوری که ترس در مکتب ایشان معنایی ندارد و هیچ ترسی از دشمن نداشت و موقعی که به ایشان می‌گفتند شایعه شده که شما شهید شدید ایشان می‌خندید که من برای شهادت سال‌های سال کوه‌ها و دشت‌ها را زیر پا می‌گذارم.

سردار سلیمانی احیاکننده جبهه مقاومت

وی گفت: سردار سلیمانی ناتوی اسلامی را از سوریه، عراق، لبنان تا یمن، افغانستان، پاکستان و با ادیان مختلف تشکیل داد و در واقع توانست جبهه مقاومت را احیا کند و حیات ببخشد و حتی در میان اهل سنت، در شمال آفریقا، در شرق مدیترانه، در آسیای جنوبی مقاومت را گسترش داد و در واقع یک سد محکمی را در مقابل تروریسم جهانی ایجاد کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: مکتب سلیمانی در صدور انقلاب بسیار موفق عمل کرد و در واقع اعلام کرد که ما نباید محدود به ایران باشیم و در این زمینه تلاش کرد و این اقدام سردار سلیمانی ما را به یاد فرموده امام(ره) می‌اندازد که یکی از اهداف انقلاب ایجاد حکومت جهانی اسلام است.

وی ادامه داد: تلاش در جهت تشکیل امت واحد جهانی، حمایت از مستضعفان ایران، دفاع از حقوق مسلمانان و محرومان، خود را سرباز ولایت دانستن از ویژگی‌های ایشان بود و به فرمان رهبر انقلاب 22 سال آسایش و زندگی خودش را فدای مردم کرد و نقش بازدارندگی ایران در منطقه تا حد زیادی مرهون و مدیون تلاش‌های سردار سلیمانی است.

غفوری با بیان اینکه دشمن شناسی قابل توجه سردار سلیمانی قابل توجه بود، گفت: شهید سلیمانی به شدت کانون دشمنی با ایران و جهان اسلام را شناخت و با تدبیر خاصی عمل کرد و همانگونه که امام(ره) بحث مبارزه با رژیم صهیونیستی را از آرمان‌های انقلاب می‌دانستند سردار سلیمانی به شدت به مبارزه با این غده سرطانی برخاست و آن را پیگیری کرد و ایران را نیز به عنوان ام‌القرای جهان اسلام معرفی کرد.

سردار سلیمان قهرمانی ملی و اسلامی

آیت‌الله سید ناصر محمدی، امام جمعه موقت یزد نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی گفت: مرحوم شهید سردار سلیمانی از ویژگی‌های بارزی برخوردار بود که همه را در می‌توان در یک عنوان قهرمان ملی و اسلامی خلاصه کرد.

وی ادامه داد: سردار سلیمانی شخص بسیار باتدبیر و مدیر توانا به خصوص در امور نظامی و برنامه‌ریزی جنگی و آوردن اشخاص پای کار بود و حتی دیپلماسی نظامی بسیار قوی داشت که دوست و دشمن همه در این زمینه به ویژگی بزرگ ایشان اذعان دارند.

امام جمعه موقت یزد عنوان کرد: یکی دیگر از ویژگی های شهید سردار سلیمانی بحث تعبد و تدین وی بود، شهید سلیمانی فوق‌العاده آدم متشرعی بودند و حتی برخی از همرزمان و همراهان ایشان گفته‌اند در آزادسازی برخی مناطق در میدان جنگ به دوستان خود توصیه داشتند که مراقب اموال مردم باشد و اجازه تصرف اموال مردم بدون اجازه آن‌ها را نداریم که نشان از پایبندی وی به دستورات و مقررات شرعی بود.

تبعیت خالصانه سردار سلیمانی از رهبر معظم انقلاب

وی یکی دیگر از ویژگی‌های بارز سردار سلیمانی ولایتمداری بود، تصریح کرد: شهید سلیمانی با یک بصیرت کاملی رهبر معظم انقلاب را شناخته بودند و خالصانه از ایشان تبعیت می‌کردند.

محمدی با بیان اینکه سردار سرافزار اسلامی شهید سلیمانی به معنای واقعی کلمه سرباز وطن بود، گفت: ویژگی‌هایی که از سردار دل‌ها بیان می‌شود تنها گوشه‌ای از ویژگی‌های ایشان است که اگر هر کدام از آن‌ها در شخصی باشد آن فرد به عنوان قهرمانی بزرگ مطرح است اما حاج قاسم همه ویژگی‌های خوبان را یک جا در خود جمع کرده بود.

وی ادامه داد: ویژگی‌های شاخص و برجسته سردار مکتب‌ساز شهید سلیمانی وی را به یک شخصیت واقعاً منحصر به فردی تبدیل کرده بود و همین باعث شده بود که این سردار شهید محبوب دل‌ها و قلوب همه مردم شود و حتی افرادی که گاهی احساس می‌شود که شاید پایبند به دین و مذهب هم نباشند وی را دوست داشتند چرا که ایشان شخصیتی  فراتر از مرزها بود و در کل جهان اسلام حتی جهان خارج از اسلام محبوب شده بود.

حجت‌الاسلام مهدی دادآفرین، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد نیز در این زمینه با بیان اینکه سردار سلیمان به معنای واقعی کلمه سرباز وطن بود، گفت: از ویژگی‌های مهم یک سرباز وطن و فراتر از آن سرباز جبهه حق علیه باطل ولایت‌پذیری محض از ولی جامعه است و با توجه به همین ویژگی می‌توان به بقیه ویژگی‌ها نیز دست یافت.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های سردار سلیمانی خلوص در عمل بود، به این معنی که می‌دانیم اگر ما باید برای حق دفاع کنیم، یا بجنگیم با قصد قربت در میدان آمدیم و هیچ موقع نسبت به وظیفه خود کوتاهی نمی‌کنیم.

وظیفه‌شناسی شاخصه بزرگ سردار سلیمانی 

دادآفرین شجاعت را از دیگر ویژگی‌های بارز سردار سلیمانی نام‌ برد و گفت: عنوان کرد: سردار سلیمانی با توجه به اینکه هدف را حاکمیت حق و حفظ آن می‌دانست و با قصد قربت برای دفاع از وطن ایستادگی کرد، لذا هیچ موقع ترس به دل خود راه نمی‌داد و و از احدی جز خداوند نمی‌ترسید و این از ویژگی‌های زندگی ایمانی یک مؤمن است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از شاخصه‌های سردار شهید سلیمانی وظیفه‌شناسی بود، گفت: حاج قاسم با توجه به ویژگی‌هایی که داشت برای دفاع از وطن قیام کرد و هیچ موقع خود را سردار نمی‌دانست، بلکه خود را سرباز می‌دانست و به  عناوین و جایگاه‌ها دل نمی‌بندد چون به دنبال انجام وظیفه و تکلیف است.

دادآفرین در پاسخ به این پرسش که چرا سردار سلیمانی آزادی قدس و فلسطین را آرمان خود می‌دانست، گفت: اهمیت موضوع فلسطین برای حاج قاسم هم دلایل فطری و هم عقلانی داشت، هر کسی که وجدان و فطرت پاک داشته باشد لحظه‌ای سکوت و مداهنه را جایز نمی‌داند و در واقع حاج قاسم نمی‌توانست ظلم و ظالمان را ببیند و علیه آن ‌قیام نکند و نگاه آرمانی و تمدنی او بود که وعده الهی برای ظهور منجی وقتی محقق می‌شود که بیت‌المقدس آزاد شود و لذا آیه «ونرید ان نمن علی‌الذین استضعفوا فی‌الارض و نجعلهم الائمه و نجعلهم الوارثین»، این همان وعده فتح و پیروزی و فرج است

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد عنوان کرد: یکی دیگر از عواملی که اهمیت موضوع فلسطین را نشان می‌دهد این بود که خانه و کاشانه مردم یک کشور در منطقه‌ای غصب و اشغال شده است لذا وظیفه عقلی و شرعی ما عدم سکوت نسبت به غاصبان است.

آزادی فلسطین آرمان سردار سلیمانی بود

وی ادامه داد: نگاه رژیم صهیونیستی یک نگاه غاصبانه بوده و قصدش تدریجاً خروج و از بین بردن مردم فلسطین است لذا این حرکت ظالمانه اگر از همان جا جلوی آن گرفته نشود این‌ها به خود اجازه تعدی به هر منطقه را می‌دهند همان طور که تا به الان تلاش‌های متعدد دراین حوزه با نفوذ و حملات متعدد داشته‌اند.

دادآفرین یادآور شد: ‌این مکان سرزمین مقدس و قبله اول مسلمین بیت‌المقدس شریف است و رژیم صهیونیستی با شهرک‌سازی‌ها هم به دنبال این است که مردم فلسطین با آن سبقه دینی و فرهنگی ریشه‌دار را حذف کند و هم پایگاه ظلم خود را تقویت کند و نمادهای دینی ما را توهین و تخریب کند و ما اگر مسلمان هستیم نسبت به این موضوع مسئولیم همانگونه سردار سلیمانی خود را در این زمینه مسئول می‌دانست.

وی گفت: موجودیت اسرائیل جعلی هست نه فقط ما بلکه آزادی‌خواهان دنیا اسرائیل را کشور نمی‌دانند بلکه غاصب و اشغالگر می‌دانند و شکل‌گیری این غده سرطانی اگر جلوی آن گرفته نشود نه تنها مسلمانان بلکه کلیه مردم جهان در امان نخواهند ماند.

شهید سرافزار اسلام سردار سلیمانی همواره در عمل نشان داد که پاسدار ارزش‌های انقلابی، دینی، اخلاقی و انسانی است، امیدواریم همواره ما ملت ایران نیز بتوانیم با الگو قرار دادن این سردار بزرگ اسلام در راه تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و اعتلای این انقلاب گام برداریم و در این مسیر ثابت قدم بمانیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از