حالت تاریک
چهارشنبه, 24 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی در یزد
معاون صنایع دستی اداره میراث‌فرهنگی یزد خبر داد:

برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی در یزد

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان یزد گفت: نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی از ۳۰ اردیبهشت‌ماه تا سوم خرداد در سه بخش اصلی با حضور هنرمندان از سراسر کشور در یزد برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، عبدالمجید عربی ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی در یزد گفت: این نمایشگاه از ۳۰ اردیبهشت تا سوم خردادماه در سه بخش اصلی در یزد برگزار می‌شود.

وی نخستین بخش نمایشگاه را برگزاری غرفه‌های صنایع‌دستی عنوان کرد و افزود: این بخش در دو سالن به متراژ ۸ هزار متر مربع و با پیش‌بینی ۳۰۰ غرفه اجرا می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد قابل‌توجهی داشته است.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد بخش دوم نمایشگاه را پخت نان سنتی اعلام کرد و گفت: این برنامه برای چهارمین سال پیاپی برگزار می‌شود که با هدف تقویت فرهنگ‌سازی و ترویج شیوه‌های سنتی پخت نان در میان بازدیدکنندگان طراحی شده است.

عربی معرفی سیاه‌چادرها را سومین بخش نمایشگاه دانست و افزود: با توجه به ظرفیت‌های استان یزد و جذابیت فرهنگی سیاه‌چادرها، همه‌ساله از استان‌ها درخواست می‌شود تا سیاه‌چادرهای خود را به نمایشگاه بیاورند و این بخش همواره مورد استقبال مردم یزد قرار گرفته است.

وی با اشاره به افزایش مشارکت استان‌ها در نمایشگاه امسال گفت: تاکنون حضور ۱۴۰ غرفه از استان‌های مختلف کشور قطعی شده و حدود ۵۰ غرفه نیز به هنرمندان شهرستان‌های استان یزد اختصاص یافته است و باقی غرفه‌ها نیز در اختیار هنرمندان شهر یزد قرار خواهد گرفت.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان یزد با تأکید بر لزوم توجه به رشته‌های بومی در نمایشگاه امسال گفت: یکی از اهداف اصلی ما فرهنگ‌سازی برای حفظ رشته‌های بومی صنایع‌دستی است چرا که بسیاری از رشته‌ها مختص اقلیم خاص خود هستند و ورود رشته‌هایی که سنخیتی با اقلیم یزد ندارند، نباید فراگیر شود.

وی با اشاره به نقش نمایشگاه‌ها در آموزش و فرهنگ‌سازی گفت: امسال نیز همانند سال گذشته، با همکاری و مشارکت اتاق بازرگانی دو دوره آموزشی در حوزه صنایع‌دستی برگزار خواهد شد که این دوره‌ها با تمرکز بر آموزش فروش و برندسازی طراحی شده‌اند.

عربی یکی دیگر از اقدامات شاخص نمایشگاه را اجرای طرح تشویق تقاضا با همکاری صندوق کارآفرینی امید دانست و اظهار کرد: سال گذشته یزد نخستین استانی بود که این طرح را اجرا کرد. صندوق کارآفرینی امید با استقرار شعبه‌ای در نمایشگاه، تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی برای خرید صنایع‌دستی ارائه کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد ادامه داد: در قالب این طرح، تنها در سال گذشته حدود ۲/۵ میلیارد تومان صنایع‌دستی به‌صورت اقساطی به فروش رفت.

عربی با اشاره به ارزیابی‌های انجام‌شده از نمایشگاه سال گذشته اظهار کرد: مجموع فروش صنایع‌دستی در دوره گذشته حدود ۱۲ میلیارد تومان برآورد شده که عددی قابل قبول است، اما همچنان ظرفیت رشد و بهبود در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه سال گذشته ۴۶ هزار نفر بود و تلاش ما این است که این رقم امسال افزایش یابد، چراکه رشد بازدیدها مستقیماً با رونق بازار صنایع‌دستی در ارتباط است.

عربی با اشاره به جایگاه جهانی ایران در حوزه صنایع‌دستی اظهار کرد: تاکنون ۶۳ شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی در جهان به ثبت رسیده که ۱۷ مورد آن متعلق به ایران است. در این میان، یزد با ثبت زیلوی میبد و زیورآلات سنتی، در کنار اصفهان و شیراز، از جمله استان‌هایی است که بیشترین سهم را در ثبت جهانی دارد.

وی با اشاره به ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد در فروردین‌ماه امسال گفت: به همین مناسبت، وزارت میراث فرهنگی تصمیم گرفته یزد را به‌عنوان میزبان مراسم روز جهانی صنایع‌دستی در سال جاری انتخاب کند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد افزود: این مراسم ۲۰ خردادماه با حضور جمعی از مسئولان کشوری، نمایندگان روستاها و شهرهای جهانی ایران، سفرای کشورهای دارای شهرهای جهانی و شهرداران آن شهرها در یزد برگزار خواهد شد.

عربی با بیان اینکه برنامه‌های این روز در دو بخش رسمی و مردمی برگزار می‌شود، گفت: در کنار مراسم رسمی، برنامه‌ای با حضور ۵ تا ۶ هزار نفر از مردم در سالنی بزرگ پیش‌بینی شده تا مشارکت عمومی در گرامیداشت روز جهانی صنایع‌دستی شکل بگیرد.

وی با اشاره به روند ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد گفت: یزد در سال ۱۳۹۹ به‌عنوان شهر ملی زیورآلات انتخاب شد و پس از آن، فرآیند آماده‌سازی پرونده برای ثبت جهانی آغاز شد. با وجود اینکه ۱۳ پرونده دیگر پیش‌تر برای ثبت جهانی به وزارتخانه ارسال شده بود، اما با پیگیری‌های جدی استان این پیشنهاد مورد موافقت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت.

عربی افزود: پس از ارزیابی اولیه، کارشناسان شورای جهانی صنایع‌دستی در بازدید از یزد، ظرفیت بالای این شهر در حوزه زیورآلات سنتی را تأیید کردند. در نهایت، در اواخر سال گذشته، یزد موفق شد عنوان «شهر جهانی زیورآلات سنتی» را به دست آورد.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد گفت: در حال حاضر حدود ۲ هزار هنرمند به‌صورت مستقیم در حوزه زیورآلات سنتی یزد فعالیت دارند و ۷۴ نوع محصول بومی در این حوزه تولید می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!