حالت تاریک
سه‌شنبه, 16 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
نقش‌آفرینی جهادگران یزدی از آبرسانی تا اقتصاد مقاومتی
آنچه بسیج سازندگی بی‌منت رقم می‌زند؛

نقش‌آفرینی جهادگران یزدی از آبرسانی تا اقتصاد مقاومتی

نگاهی به عملکرد بسیج سازندگی در استان یزد نشان می‌دهد که با تکیه بر ظرفیت جوانان و گروه‌های جهادی، گام‌های مؤثری در حل مشکلات محرومان، توسعه زیرساخت‌ها، و تقویت روحیه خدمت بی‌منت به مردم برداشته شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، هم‌زمان با فرا رسیدن هفته بسیج سازندگی از ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه، نگاهی به فعالیت‌های این نهاد انقلابی در استان یزد، گویای نقش پررنگ آن در حل مسائل محرومان، توسعه مناطق کمتر برخوردار، و تقویت روحیه جهادی در میان جوانان است.

بسیج سازندگی که با فرمان تاریخی رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ۱۳۷۹ تأسیس شد، امروز به یکی از بازوان پرتوان نظام در عرصه خدمت‌رسانی بی‌منت به مردم و تحقق عدالت اجتماعی بدل شده است. این نهاد، با تکیه بر ظرفیت عظیم جوانان و گروه‌های جهادی، در عرصه‌های مختلف عمرانی، فرهنگی، اشتغال‌زایی، آموزش، و محرومیت‌زدایی فعالیت دارد.

ساماندهی بیش از یک هزار گروه جهادی در یزد

طبق اعلام فرمانده سپاه الغدیر استان یزد یک هزار و ۱۵۰ گروه جهادی مردمی عمومی و تخصصی در استان ساماندهی شدند که از این تعداد گروه جهادی ۷۵۰ گروه به صورت تخصصی فعالیت دارند. 

این گروه‌ها متشکل از جوانان داوطلب، دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف مردمی هستند که بدون هیچ چشم‌داشت مالی، در ایام مختلف سال به مناطق محروم اعزام می‌شوند و به انجام خدمات گوناگون می‌پردازند.

این گروه‌ها چند هزار پروژه عمرانی کوچک و متوسط را در استان به سرانجام رساندند که شامل ساخت و مرمت خانه‌های محرومان، احداث سرویس‌های بهداشتی، آبرسانی به روستاها، ساخت پل و معابر روستایی، و مقاوم‌سازی منازل مسکونی در مناطق کم‌برخوردار بوده است.

در دو سال گذشته 26 هزار و 362 نفرر روز اردوی جهادی به داخل و خارج استان از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان ، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و خوزستان اعزام شدند.

طرح‌های آبرسانی و ساخت خانه‌های محرومان

یکی از اقدامات شاخص بسیج سازندگی یزد، اجرای طرح ملی آبرسانی به روستاهای فاقد آب پایدار است. اجرای پروژه آبرسانی به 58 روستای محروم استان یزد در شهرستان‌های بهاباد، خاتم، مهریز و ابرکوه در حال انجام است و تاکنون پیشرفت زیادی داشته است.

اصلاح 20 کیلومتر از شبکه آبرسانی به روستاها، احداث 130 کیلومتر خط انتقال آبرسانی به روستاهای محروم استان، ساخت 12 باب مخزن آب و ساخت 15 دستگاه ایتسگاه پمپاژ به همین منظور با اعتبار 131 میلیارد تومان از جمله اقدامات بسیج سازندگی یزد در دو سال گذشته است

همچنین در طرح احداث خانه‌های محرومان، سال گذشته 15 واحد ساختمانی ساخته و تحویل مددجویان کمیته امداد یزد شده است و 240 واحد نیز با پیشرفت 50 درصد همراه بوده است.

جهادگران در میدان اقتصاد مقاومتی

بسیج سازندگی یزد علاوه بر فعالیت‌های عمرانی، در عرصه اقتصاد مقاومتی نیز نقش‌آفرینی کرده است. حمایت از کارگاه‌های تولیدی کوچک، مشاغل خانگی، آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، و پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی از جمله اقدامات این حوزه است.

سال گذشته چندین طرح اقتصادی با کمک تسهیلات بسیج سازندگی در استان یزد اجرا شد که منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی زیادی شد. طرح‌های پرورش دام و طیور، گلخانه‌های کوچک‌مقیاس، کارگاه‌های صنایع‌دستی و تولید محصولات غذایی از نمونه‌های این حمایت‌ها هستند.

سردار حسین زارع‌کمالی، فرمانده سپاه الغدیر استان یزد درنشستی که به منطور تشریح برنامه‌های بسیج سازندگی تشکیل شد، گفت: راه‌اندازی ۲۵۲ کارگاه اشتغال‌زایی با بهره‌گیری از تسهیلات تبصره ۲ از جمله برنامه‌های این هفته در سطح استان یزد است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۸ کارگاه اشتغال‌زایی به‌صورت کامل طراحی، ساخت، تجهیز و به‌صورت رایگان در اختیار مردم مناطق کم‌برخوردار قرار گرفته‌اند و تجهیز و راه‌اندازی یک کارگاه اشتغال‌زایی دیگر نیز به همین شکل در هفته بسیج سازندگی در یزد انجام می‌شود.

حضور مؤثر بسیج سازندگی در بحران‌ها

بسیج سازندگی یزد در مواقع بحرانی نیز حضور فعال دارد. در جریان سیل‌های اخیر در برخی مناطق کشور، تیم‌های جهادی از استان یزد برای امدادرسانی به مناطق سیل‌زده لرستان و سیستان و بلوچستان اعزام شدند.

در دوره کرونا نیز، گروه‌های جهادی نقش مهمی در تولید ماسک، ضدعفونی معابر، اجرای طرح شهید سلیمانی و توزیع بسته‌های معیشتی ایفا کردند.

اهدای 890 سری جهیزیه به ارزش هر سری 30 میلیون تومان، اهدای بیش از 89 هزار بسته معیشتی به نیازمندان به ارزش نزدیک به 162 میلیارد تومان، تعمیر و مرمت 197 باب منزل محرومان از جمله اقدامات بسیج سازندگی استان یزد در دو سال گذشته بوده است.

فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی

در کنار فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی، بسیج سازندگی یزد در حوزه فرهنگی و آموزشی نیز حضور مؤثری دارد. برگزاری اردوهای جهادی فرهنگی، آموزش سبک زندگی اسلامی، سوادآموزی، مشاوره خانواده و اجرای طرح‌های آموزشی در مدارس کم‌برخوردار از جمله برنامه‌های این بخش است.

بسیج سازندگی همچنین با اجرای طرح‌های هر مسجد یک پایگاه جهادی و نهضت خدمت‌رسانی محله‌محور، تلاش کرده تا خدمات خود را به دل محلات و مساجد بکشاند و مشارکت مردمی را در حل مشکلات محله‌ای افزایش دهد.

در دو سال گذشته نزدیک به 17 هزار نفر ساعت کلاس تقویتی برای دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار استان یزد برگزار شده است که خدمتی بی‌منت از سوی بسیج بوده است.

 جوان‌گرایی و مردمی‌بودن، دو شاخصه برجسته

بسیج سازندگی با بهره‌گیری از ظرفیت جوانان متعهد و انقلابی، بستری را فراهم کرده تا نیروهای مستعد و توانمند کشور، در قالب جهاد خدمت، نقش‌آفرین شوند. یکی از رموز موفقیت این نهاد، مردمی بودن و حضور داوطلبانه جوانانی است که با نیت خالصانه به میدان خدمت می‌آیند.

در هفته بسیج سازندگی، بار دیگر این پیام پررنگ می‌شود که «خدمت‌رسانی به مردم، عبادت است» و آنچه امروز در گوشه‌ گوشه استان یزد توسط جهادگران انجام می‌شود، ترجمانی عینی از این باور است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
نظرات