امامجمعه بخش مرکزی یزد:
نوروز سنّت اجتماعی و روش عقلایی است
امامجمعه بخش مرکزی یزد گفت: پایه دین اسلام وحی و عقل است و دین مبین اسلام نهتنها با سنّتهای اجتماعی مخالفتی ندارد، بلکه آنها را جهتدهی فرموده و مورد تأیید قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری «یزد رسا»، آیتالله سید محمدکاظم مدرسی در خطبههای نمازجمعه این هفته بخش مرکزی یزد با اشاره به اینکه چگونه روزهگرفتن میتواند موجب تقوا شود، اظهار کرد: یکی از پیشنیازهای انسان برای پرهیزگاری داشتن اراده قوی است و روایت شده که یک مجاهد با تمام فضیلتهایی که دارد برتر از انسانی نیست که خود را دارای ترمز ببیند و چهبسا انسانی که دارای ترمز قوی در مقابل گناهان باشد در ردیف فرشتگان قرار گیرد.
وی افزود: باتوجهبه اینکه روزه جنبه امساکی دارد و تنها عبادت مخفی است قطعاً باعث تقویت اراده میشود و ترمز انسان را تقویت میکند.
*تقویت عاطفه و اراده از جنبههای مهم روزهداری است
امامجمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه تقویت عاطفه از دیگر موارد روزهداری است، تصریح کرد: تقویت عاطفه از طریق تحمل گرسنگی و تشنگی موجب دردآشنایی با افرادی میشود که رنج گرسنگی را تحمل میکنند، روزهدار یک ماه خود را در مقابل مسائل شهوانی کنترل میکند و قطعاً در مقابل ناموس دیگران خود را قابلکنترل میبینید.
مدرسی ادامه داد: برخی از افراد از روزهداری تحمل گرسنگی و تشنگی را صرفاً انجام میدهند و این شاید تکلیف انجام شده باشد؛ اما انسان را به تقوا نمیرساند.
*خرافات از آثار جهل و از سوی بیبصیرتان وارد دین میشود
وی با اشاره به وظایف مسلمانان در برابر دین عنوان کرد: یکی از وظایف مسلمانان در برابر دین این است که خرافات و بدعتها وارد دین نشود؛ البته اینها دو خواستگاه مهم دارد.
امامجمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: بدعتها عمدتاً از سوی منفعتطلبان و خرافات از سوی بیبصیرتان و جاهلان وارد دین میشود.
مدرسی با بیان اینکه یکی از مسئولیتهای امامزمان (عج) خرافه زدایی است، گفت: خرافه از جهل مردم ناشی میشود و به گفته امام صادق (ع) زمانی که امامزمان (عج) ظهور میکنند با جهلی گستردهتر از دوران جاهلیت مواجه میشوند.
وی ادامه داد: یکی از آثار جهل خرافات است و ما نباید تصور کنیم که فقط در جامعه خود خرافات وجود دارد، خرافات در شرق و غرب دنیا به گونههای مختلف همچون آرزوکردن در هنگام دیدن شهابسنگ و یا رمّالی در حال گسترش است.
امامجمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به برخی از خرافات موجود در جامعه امروزی عنوان کرد: نحسی 13، ریختن خون بر درب خانه و ماشین، ادعای ارتباط با امام زمان(عج)، ساخت تصاویر جعلی از حضرات معصومین (ع) و ... جزو خرافاتی است که وارد زندگی متدّینین شده است و همه ما باید نسبت به این موضوع حساس و بابصیرت باشیم.
*نوروز و آداب آن یک سنّت اجتماعی و روش عُقلایی است
مدرسی در خطبه دوم نمازجمعه این هفته با اشاره به روایتی اخلاقی اظهار کرد: از موارد مکارم اخلاق میتوان به چند مورد اشاره کرد که شامل موارد زیر میشود؛ به عفوکردن فردی که در حق ما ظلم کرده است و در درجه بالاتر چشمپوشی از ظلم آن گویا نه دیدی و نه شنیدی، وصلشدن با افرادی که قطع صلهرحم انجام دادهاند، کمک و حمایت از فردی که زمانی توانمند بود و حال ناتوان و ضعیف شده است و گفتن مطالبی که به جز حق چیزی نیست حتی اگر به ضرر انسان تمام شود.
وی با اشاره به وفات حضرت خدیجه (س) در روز دوم فروردین 1403 اظهار کرد: حضرت خدیجه (س) موفقترین نمونه بانوان اقتصادی در سراسر جامعه بشری و در عرصههای مختلف است و همواره باید یاد ایشان را گرامی داشت.
امامجمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه نوروز و آداب آن یک سنت اجتماعی است، اظهار کرد: پایه دین اسلام، وحی و عقل است و دین مبین اسلام نهتنها با اینگونه سنّتهای اجتماعی مخالفتی ندارد، بلکه آنها را جهتدهی فرموده و مورد تأیید قرار داده است.
وی ادامه داد: این یعنی بسیاری از احکام اسلامی امضایی است و کمتر نسبت به احکام تأسیسی ما برخورد میکنیم؛ احکام امضایی یعنی روش عقلا را با اصلاحاتی پذیرفتن مانند مقولات صلح، اجاره، وکالت، بیع، مشارکت و مضاربه و... که بهاصطلاح برخی از بزرگان مانند شهید صدر هرگونه عقلا پسندیدند عمل شود و این موردی ندارد و شارع دستورالعملی ندارد که نوروز هم اینگونه و یک روش و سنّت عقلایی است.
مدرسی ضمن تبریک فرارسیدن نوروز و سال جدید عنوان کرد: درحالیکه جهان اسلام گرفتار وحشیگری صهیونیستها شده و احدی از سران عرب و جامعه اسلامی به جز ایران و جبهه مقاومت، سخنی بر زبان نیاوردند و حتی سفره غذایی صهیونیستها را تأمین میکنند درحالیکه مردم غزه از گرسنگی پوستشان به تنشان چسبیده است ما باید فرارسیدن سال نو را تبریک بگوییم.
*حضور پرشور مردم در انتخابات شیرینترین اتفاق سال 1402
وی با اشاره به سالی که گذشت بیان کرد: در سالی که گذشت تلخیها و شیرینیهای فراوانی را تجربه کردیم و یکی از شیرینیهای این سال حضور پرشور مردم در انتخابات و برگزاری انتخابات با امنیت و سلامت کامل بود.
امامجمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به مهمترین اتفاقات شیرین سال 1402 گفت: تامین مسکن و یا زمین مسکونی برای بیش از 600هزار زوج جوان، رکوردزنی در تامین آب، برق و گاز و عدم قطع آن، کاهش دامنه نوسان ارزی، رشد اشتغال و امنیت مثالزدنی جزو افتخارات سال 1402 است.
*تورم افسارگسیخته و چالشهای فرهنگی از چالشهای سال 1402 بود
وی با اشاره به کاستیهای سال 1402 اظهار کرد: عدم نظارت بر کنترل قیمتها در بازار، چالشهای معیشتی در قشری از مردم، تورم افسارگسیخته در بخش مسکن، کمبود بلیط در طول سال به ویژه در ایام خاص، مباحث فرهنگی و بیتوجهی به آن و عدم توجه به دستکاران که نمونه آن را میتوان قانون امر به معروف و نهی از منکر و قانون حجاب نام برد، ولنگاری در فضای مجازی که مهمترین ابزار جنگ فرهنگی دشمن در کنار رسانههای بیگانه است را میتوان به عنوان چالشها و کاستیهای سال 1402 نام برد.
مدرسی ادامه داد: فردی که تمایل دارد تا بیشتر به اخبار منفی در کشور توجه کند و آن را بزرگنمایی کند، اگر در دورهمیها و همنشینیها بیش از آنکه از نقاط قوت کشور سخن گفته شود به نقاط منفی آن توجه شود، اگر به سخنرانی دیگران و یا افراد زاویهدار با نظام اسلامی بیشتر توجه کنیم؛ اما حاضر نباشیم به سخنان رهبر معظم انقلاب و یا بزرگان صادق نظام توجه کنیم و سایر موارد اینچنینی تماماً به موفقیت دشمن در تیراندازی بهسوی جامعه ایرانی و در نهایت ایجاد مجروح فرهنگی منجر میشود.
امامجمعه بخش مرکزی یزد در پایان ضمن تشکر از دستاندرکاران استان یزد به دلیل ابلاغ مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور در قالب 96 ماده در راستای کنترل و هنجارسازی وضعیت فرهنگی در ایام نوروز و تقارن آن با ماه مبارک رمضان ادامه داد: مطالباتی از افرادی که مخاطب این قوانین هستند مانند اصناف، اماکن، رستورانها و نیروز انتظامی داریم تا این قوانین به صورت کامل اجرا شوند تا شهری اسلامی در این ایام داشته باشیم و خواستاریم تا از سوی دستگاههای ذیربط نسبت به این موارد کوتاهی صورت نگیرد.
انتهای خبر/