رئیس اداره سلامت آموزشوپرورش یزد مطرح کرد:
تأیید وجود شپش در مدارس استان یزد
رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزشوپرورش استان یزد گفت: ۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند.
سید احمد حسینی تبار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، در مورد وجود شپش در مدارس استان یزد گفت: بر اساس اطلاعات ثبت شده، حدود ۲ تا ۲.۵ درصد از دانشآموزان شهرستان یزد مشکوک یا آلوده به شپش هستند که این آمار بر اساس معاینات انجام شده در مدارس استخراج و دانشآموزان مشکوک برای معاینه تکمیلی به مراکز بهداشتی ارجاع داده شدهاند.
وی افزود: شپش بخشی از زندگی اجتماعی بشر است و در همه نقاط دنیا وجود دارد، اما با رفتارها و اقدامات پیشگیرانه و درمان کامل قابلکنترل است.
رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزشوپرورش استان یزد اعلام کرد: امکان حذف کامل شپش از زندگی وجود ندارد، اما میتوان آن را در سطح بالایی کنترل کرد و از بدن کودکان و محیط اطراف حذف کرد.
وی تأکید کرد: برخی خانوادهها بهصورت انکاری با این مسئله برخورد میکنند و نمیخواهند بپذیرند که این مشکل وجود دارد و این نگرانی از انگ اجتماعی، باعث شده تا بهصورت شخصی به درمان آلودگیها بپردازند و به مراکز بهداشتی مراجعه نکنند.
وی ادامه داد: مدارس به دلیل تجمع دانشآموزان، مکان مناسبی برای غربالگری و کنترل آلودگیها هستند که در این راستا در مدارس، تمامی دانشآموزان معاینه میشوند و این امر باعث افزایش دقت در کنترل آلودگیها میشود.
حسینی تبار تأکید کرد: در طول سال تحصیلی، چند دور بهصورت ضربتی تمامی مدارس غربالگری و معاینه میشوند.
وی اظهار داشت: نتایج این اقدامات نشاندهنده بهبود وضعیت رواج شپش در مدارس نسبت به سالهای گذشته است، اما برای بهبود بیشتر نیاز به مشارکت خانوادهها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مدارس روستایی تحت نظارت بهداشت و خانههای بهداشت قرار دارند و باتوجهبه کمبود نیرو مربی بهداشت تنها در شهر یزد مدارس مربی بهداشت موجود است، گفت: در ابتدای هر سال تحصیلی و بهصورت فصلی، مجموعه دانشآموزان غربالگری و بررسی میشوند و در صورت مشاهده آلودگی یا مشکوک بودن به آلودگی، دانشآموزان به مراکز بهداشتی ارجاع داده میشوند.
وی ادامه داد: این فرایند با همکاری مراکز بهداشت انجام میشود و در مدارس شهری، مراقبین مرکز سلامت آموزشوپرورش با همکاری مراقبین سلامت پایگاهها و مراکز خدمات شهری این وظیفه را بر عهده دارند و در روستاها نیز بهورزان خانههای بهداشت مسئولیت این کار را بر عهده دارند.
وی همچنین به اهمیت کنترل آلودگیها در مدارس اشاره کرد و گفت: که اگر آلودگیها در مدارس کنترل نشود، میتواند به همهگیری منجر شود.
این مقام مسئول به اهمیت آموزش خانوادهها و دانشآموزان اشاره و گفت: هر ساله کارگاههای آموزشی برای مراقبین سلامت و آموزشهای مجازی برای مدیران مدارس برگزار میشود تا آگاهیها افزایش یابد و اقدامات پیشگیرانه بهدرستی انجام شود.
انتهای خبر/