حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟

پاسداشت ملی فرخی یزدی برگزار شد

پاسداشت ملی فرخی یزدی برگزار شد

آیین پاسداشت ملی محمد فرخی یزدی با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد شاعر لب دوخته در باغ موزه قصر تهران برگزار شد.

به گزارش یزدرسا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، به مناسبت فرارسیدن ۲۵ مهرماه سالروز قتل محمد فرخی یزدی به دستور رضاشاه، آئین پاسداشت این شاعر آزاده به همت خانه فرخی یزدی و با مشارکت موزه زندان قصر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در محل قتل وی برگزار شد.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به خفه شدن صدای آزادی در دوران حکومت پهلوی گفت: در زندانی که به نشانه تکریم و برای حفظ حقوق بشر ساخته شده است، آزادی خواهی نظیر فرخی یزدی را به قتل رساندند.

 

یاسر احمدوند افزود: در دوران رضا شاه تعدادی از اتاق های این زندان را جدا کرده و چهار سلول را به مشاهیر و مفاخر دوره اختصاص دادند تا آنان را زندانی کرده و به قتل برسانند.

 

وی تاکید کرد: عوامل رضا خان هر جای کشور که ندای آزادی سر داده می شد، حضور یافته و آزادی خواهان را می کشتند یا صدای آنان را به شیوه های مختلف خفه می‌کردند.

 

معاون وزیر از استقلال و آزادی به عنوان شعار انقلاب اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: این شعار از فشارهای دوره اول و دوم پهلوی نشات گرفت. آزادی، شعار افتخارآمیز انقلاب است و هر که با آزادی به مخالف بپردازد، مخالف انقلاب است.

 

احمدوند ادامه داد: هدف از انقلاب اسلامی رسیدن به آزادی بود و برای رسیدن به این راه، خون های زیادی تقدیم شد. انقلاب اسلامی سبب گسترش آزادی شد تا شاعران در زندان ها نباشند و کشته نشوند.

 

وی بر لزوم تبیین مناسب واقعیت‌های دوران پهلوی و محدودیت‌ها و خفقان های موجود در آن دوران تأکید کرد و گفت: فرخی یزدی با اینکه تحصیلات ویژه‌ای نداشت ولی آزادیخواه بود و توان شاعری بالایی داشت. روزنامه طوفان وی بارها محدود و توقیف شد و نهایتا به دلیل مخالفت با دادن امتیاز به انگلستان در مجلس مجبور به فرار از کشور شد.

 

معاون وزیر افزود: فرخی یزدی با فریب رضاخان و وعده امان به کشور بازگشت، اما او را به زندان انداختند و سال‌ها در زندان بود تا اینکه کشته شد.

 

احمدوند تصریح کرد: این وقایع باید به صورت تئاترهای صحنه‌ای برای مردم خصوصا جوانان به نمایش درآید چرا که ما در بازنمایی هنری درست از این فجایع رخ داده قصور داشته‌ایم و بر این اساس اشتباه تصور می‌شود که قبلا آزادی در کشور وجود داشت.

 

وی خاطرنشان ساخت: امیدواریم هنرمندان و نویسندگان و پژوهشگران با توجه بیشتر به واقعیت‌های تاریخی، رسالت خود را برای روشن کردن ذهن مخاطبان به خوبی ایفا کنند.

 

گفتنی است محمد فرخی یزدی، شاعر، سیاستمدار و روزنامه‌نگار اواخر عصر قاجار و اوایل پهلوی بود که سابقه مبارزه با هر دو حکومت را در زندگی خود داشت.

 

در زمان قاجار لب‌های او را دوختند و در زمان پهلوی به زندان قصر انداختند و توسط پزشک زندان او را به قتل رساندند.

 

از فرخی یزدی دیوان شعری باقی‌مانده که او را در ردیف بهترین شاعران ایران قرار داده است. او یک دوره نماینده مردم یزد در مجلس شورای ملی هفتم بوده بود.

 

انتهای پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از