
یزدرسا گزارش میدهد؛
بیتوجهی مسئولان دامن کانون پرورش فکری را گرفت
نظر میرسد که برخی مسئولان نسبت به اهمیت و نقش کانونهای پرورش فکری بیتوجه هستند کمبود بودجه، نبود امکانات بهروز و کمتوجهی به توسعه این مراکز، باعث شده است که نقش کانونهای پرورش فکری در یزد کمرنگتر از آنچه باید باشد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بهعنوان فضایی که میتواند خانه دوم بچهها باشد، نقش مهمی در رشد و تربیت نسل آینده دارد. این نهاد با هدف پرورش خلاقیت، تقویت مهارتها و پیوند کودکان و نوجوانان با فرهنگ و هنر شکل گرفته، اما متأسفانه این روزها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
کمبود بودجه، زیرساختهای فرسوده و نبود امکانات بهروز، گاهی فعالیتهای کانون را محدود کرده و مانع از شکوفایی کامل ظرفیتهای آن شده است. کودکان و نوجوانان ما شایسته محیطی پویا و جذاب برای یادگیری و رشد هستند، اما بهنظر میرسد این ظرفیت عظیم کانون آنطور که باید مورد حمایت قرار نگرفته است.
فعالیت ۶۰ ساله کانون پرورشی کودکان و نوجوانان
عالیه قوامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» با اشاره به عملکرد ۶۰ ساله کانون پرورشی کودکان و نوجوانان در کشور گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یگانه دستگاه تخصصی در حوزه پرورش کودک و نوجوان بیش از ۶۰ سال است که در سطح کشور در حال فعالیت است.
وی افزود: مهمترین مأموریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد تصریح کرد: مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل کتابخانههای تخصصی کودک و نوجوان هست که در کنار آن فعالیتهای متعددی در قالبهای فرهنگی، هنری، علمی و پژوهشی، ادبی و مهارتهای زندگی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اجرا میشود.
وی بیان داشت: در استان یزد ۲۳ مرکز فرهنگی و هنری وجود دارد که از این تعداد ۱۸ مرکز ثابت فرهنگی، چهار کتابخانه سیار روستایی، یک کتابخانه پستی و یک مرکز فرهنگی که فعالیت نیمهفراگیر دارد را شامل میشود.
وی اظهار کرد: در شهرستان یزد مجموعاً پنج مرکز فرهنگی و هنری وجود دارد که به ترتیب در خیابان مهدی، ۵۲ متری امامشهر، دو مرکز در آزادشهر و یک مجتمع فرهنگی هنری واقع در بلوار امیرکبیر واقع شدهاند.
زارچ تنها شهرستان بدون کانون پرورش فکری
این مقام مسئول خبر داد: متأسفانه طی ۲۳ سال اخیر علیرغم گسترش جمعیتی که در شهرستان یزد وجود داشته هیچ مرکز جدیدی اضافه و افتتاح نشده است.
وی با اشاره پراکندگی مراکز فرهنگی و هنری در سطح استان یزد افزود: در تمامی شهرستانهای استان یزد به جز شهرستان زارچ یک فرهنگی و هنری وجود دارد همچنین شهرستانهای اردکان، میبد و ابرکوه دارای دو مرکز فرهنگی و هنری هستند البته در شهرستان مهریز هم یک پروژه در دست اقدام است که بهزودی و پس از اتمام پروژه افتتاح خواهد شد.
قوامی گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان یک جایگاه امن برای خانوادهها شناخته شده و استقبال خوبی از فعالیتهای این کانون صورت گرفته است بنابراین نیاز است که مسئولان چه از نظر رشد و گسترش فضای فیزیکی و چه از نظر بودجهای توجه بیشتری به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشته باشند.
بیش از ۱۴ هزار عضو ثابت کانون پرورش فکری در یزد
وی تصریح کرد: در حال حاضر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد ۱۴ هزار عضو ثابت دارد که این آمار در بررسی مخاطبهای غیرثابت این کانون متغیر و بسیار بیشتر است استقبال گسترده از برنامههای کانون، مانند جشنوارهها و مهروارهها و سوگوارهها نشاندهنده اعتماد عمومی به این نهاد و استقبال مخاطبان است.
وی بیان کرد: در بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی سال ۱۴۰۳ که یزد بهعنوان پایتخت قصه ایران میزبان آن بود، بیش از ۳۴ هزار دانشآموز بهصورت حضوری و حدود ۶ میلیون نفر بهصورت مجازی از این رویداد بهرهمند شدند و این جشنواره که پذیرای ۳۲ هزار قصه ارسالی از سراسر کشور بود، نمونهای از تأثیرگذاری و مخاطبان بیشمار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
چشم انتظاری۲۳ ساله برای احداث یک مرکز جدید کانون پرورش فکری در یزد
قوامی افزود: افراد از سن ۶ تا ۱۸ سال میتوانند در کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان عضو شده و در فعالیتهای آن مشارکت داشته باشند البته کانون پرورش فکری گروه سنی چهار تا ۶ سال را نیز تحت پوشش قرار میدهد و برخی کارگاهها در تابستان مانند کارگاههای مادر و کودک، مهارتهای زندگی و... برای این گروه سنی نیز برگزار میشود.
وی با بیان برخی از مسائل و چالشهای پیش روی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یزد تصریح کرد: دغدغه اصلی کانون پرورش فکری یزد فضای کم فیزیکی مراکز کانون است و همانطور که قبلاً اشاره شد حدود ۲۳ سال است که حتی یک مرکز جدید در شهر یزد افتتاح نشده و در منطقه حمیدیا، شاهدیه، ابتدا و انتهای شهر نیاز مبرم به تأسیس یک مرکز فرهنگی هنری است.
۱۷ سال انتظار برای زدن یک کلنگ بر زمین
این مقام مسئول ادامه داد: کمبود نیروی انسانی مانند دیگر ادارات گریبانگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یزد است.
وی گفت: ۱۷ سال پیش زمینی با متراژ 8 هزار متر به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد اختصاص داده که با وجود نصب تابلوی مجتمع فرهنگی و هنری در این زمین علیرغم پیگیری در دولتهای متعدد همچنان کلنگ ساخت این پروژه پردیس کودکان و نوجوانان بر زمین زده نشده و ما همچنان پیگیر این موضوع هستیم.
باور کردنی نیست که طی ۲۳ سال گذشته و با توجه به رشد جمعیتی یزد هیچ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جدیدی در یزد احداث نشده و حتی احداث یک پردیس مخصوص کودکان و نوجوانان ۱۷ سال در انتظار کلنگزنی و بیتوجه مسئولان باقی مانده است.
به نظر میرسد که برخی مسئولان نسبت به اهمیت این کانونها بیتوجه هستند کمبود بودجه، نبود امکانات بهروز و کمتوجهی به توسعه این مراکز، باعث شده است که نقش کانونهای پرورش فکری در یزد کمرنگتر از آنچه باید باشد این در حالی است که سرمایهگذاری در این کانونها، سرمایهگذاری برای آینده جامعه است.
افرادی که در کودکی و نوجوانی در چنین محیطهایی پرورش مییابند، به شهروندانی خلاق، مسئولیتپذیر و آگاه تبدیل میشوند که میتوانند در توسعه شهر و کشور نقش مهمی ایفا کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!