تأثیر سیاستهای تشویقی چه میزان بوده است؟
کاهش 13 درصدی طلاق در یزد
براساس آمارهای موجود تعداد طلاق ثبت شده در سه ماهه نخست سال جاری در استان یزد نسبت به سه ماهه پایانی سال گذشته با کاهش ۱۲.۹ درصدی مواجه بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، آمارهای حیاتی به عنوان دادههای کلیدی در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی، فرهنگی نقش بسیار مهمی در تحلیل و تصمیمگیریهای مرتبط با سیاستگذاریها و برنامهریزیهای اجتماعی ایفا میکنند.
این آمارها شامل اطلاعاتی درباره تولد، مرگ، ازدواج، طلاق و مهاجرت هستند و میتوانند به درک عمیقتری از وضعیت جامعه کمک کنند.
کاهش 13 درصدی طلاق در یزد در بهار امسال
تغییرات در آمارهای ازدواج و طلاق تأثیرات عمیقی بر روی ساختار خانواده و جامعه از گذشته تاکنون دارد براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران تعداد ازدواجهای ثبت شده در استان یزد در فصل بهار 1403، هزار و 486 مورد بوده است که این آمار نسبت به فصل زمستان سال گذشته ۲.۳ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۰.۶ درصد افزایش داشته است.
همچنین تعداد طلاق ثبت شده در سه ماهه نخست سال جاری نیز در استان یزد 560 مورد بوده که این آمار نسبت به سه ماهه پایانی سال گذشته با کاهش ۱۲.۹ درصدی مواجه بوده و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۶.۳ درصد افزایش داشته است.
کاهش طول مدت ازدواج قبل از طلاق در یزد
بر اساس آمارها میانگین طول مدت ازدواج قبل از طلاق در استان یزد در سه ماهه نخست سال جاری حدود 11 سال است که این عدد نسبت به سه ماه پایانی سال گذشته 9 درصد و نسبت به فصل بهار سال گذشته 7.5 درصد کاهش را تجربه کرده است.
استان یزد در چندین سال گذشته شاهد تغییرات قابل توجهی در سن ازدواج و طلاق بوده که این تغییرات نه تنها بر زندگی فردی جوانان تأثیر گذاشته، بلکه بر ساختار اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز تأثیرگذار بوده است.
میانگین سن ازدواج و طلاق در یزد در بهار امسال
طبق آمارهای جدید، میانگین سن ازدواج در استان یزد در فصل بهار سال جاری برای مردان 29 و برای زنان به 24.4 سال رسیده که این آمار در فصل زمستان سال گذشته برای مردان 1.7 درصد و برای زنان 1.6 درصد کاهش داشته است، همچنین درصد تغییر این آمار در فصل بهار سال گذشته برای مردان کاهش ۰.۷ درصدی و برای زنان کاهش ۰.۴ درصدی داشته است.
براساس آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار میانگین سن طلاق استان یزد در فصل بهار 1403، برای مردان ۳۸.۹ و برای زنان ۳۴.۱ سال بوده است که این آمار نسبت به فصل زمستان سال گذشته برای مردان ۰.۸ درصد و زنان ۱.۶ درصد افزایش یافته است، همچنین درصد تغییر این آمار نسبت به فصل بهار سال گذشته برای مردان ۰.۴ درصد افزایش داشته و برای زنان بدون تغییر بوده است.
آمار ولادت و فوت در ایران نشاندهنده چالشهای جدی در زمینه جمعیتشناسی کشور است و توجه به این موضوع و اتخاذ سیاستهای مناسب میتواند به حفظ تعادل جمعیتی و تأمین آیندهای پایدار برای نسلهای آینده کمک کند.
در سالهای اخیر، بحران جمعیت در ایران به یک چالش جدی بدل شده که نیازمند توجه فوری و برنامهریزی دقیق است.
4 هزار ولادت در یزد در بهار امسال
بنابر آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران تعداد ولادت ثبت شده استان یزد در فصل بهار ۱۴۰۳، ۴ هزار و ۸۲ مورد بوده که این آمار نسبت به فصل زمستان سال گذشته ۴.۵ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۰.۹ درصد کاهش داشته که با توجه به بحران جمعیت در جامعه ما این آمار مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
براساس گزارش مرکز آمار ایران میانگین سن مادران در هنگام تولد ۲۹.۸ درصد که این آمار نسبت به سه ماه پایانی سال گذشته ۰.۳ درصد کاهش که درصد تغییر این رویداد نسبت به فصل بهار سال گذشته ۱.۴ درصد افزایش داشته است.
لزوم فرزندآوری در سنین زیر ۳۰ سالگی یک مسئله چندوجهی است که نیازمند توجه جدی از سوی جامعه و سیاستگذاران است که با اتخاذ تدابیر مناسب و ارائه حمایتهای لازم میتوان به افزایش نرخ فرزندآوری در این گروه سنی کمک کرده و آیندهای بهتر برای نسلهای آینده ساخت.
تعداد فوتیهای ثبت شده در بهار امسال
همچنین تعداد فوتیهای ثبت شده در سه ماهه نخست سال جاری هزار و ۳۴۴ مورد که این آمار نسبت به سه ماه پایانی سال گذشته ۵.۲ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته یک درصد افزایش داشته است.
بر این اساس میانگین سن فوت مردان در فصل بهار سال جاری ۶۴.۳ و برای زنان 72 سال بوده است که این آمار در مقایسه با سه ماه پایانی سال گذشته برای مردان ۳.۳ کاهش و برای زنان ۰.۸ درصد افزایش پیدا کرده، همچنین درصد تغییر سن فوت نسبت به فصل بهار سال گذشته برای مردان ۱.۹ درصد و برای زنان ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
آمارهای موجود از طلاق و ازدواج و همچنین فرزندآوری نشان میدهد سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت و ازدواج، چندان تغییری نتوانسته در نرخ ازدواج و باروری ایجاد کند، بنابراین به نظر میرسد برای سیاستگذاری در این حوزه که بیشتر جنبههای فرهنگی و اجتماعی در آنها تأثیرگذار هستند، در کنار ارائه وام و تسهیلات برای ازدواج و به جای صدور بخشنامه برای کاهش طلاق، در زمینه مسائل فرهنگی و تغییر مؤلفههای سبک زندگی در کشور، اقدامات ویژه به عمل آید.
انتهای خبر/