یزدرسا بررسی میکند؛
یزد استان سرآمد کشور در تولید مرغ
استان یزد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت مرغ در کشور است و در زمینه تأمین گوشت سفید و جوجهریزی در کشور رتبههای اول را به خود اختصاص داده و در این بخش به خودکفایی رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، مرغ به عنوان یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی در تغذیه انسانها به شمار میآید و برای رشد و ترمیم بافتها ضروری است. گوشت مرغ به ویژه قسمتهای بدون پوست، کمچربیتر از بسیاری دیگر از منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز است. این امر آن را به یک انتخاب سالم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن یا حفظ سلامت قلب هستند، تبدیل میکند و همچنی تولید مرغ و فعالیت در صنعت مرغداری به عنوان یک عامل کلیدی در توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و پایداری محیط زیست محسوب میشود.
مرغ به دلیل قیمت نسبتاً مناسب و قابلیت تهیه آسان، یکی از محبوبترین مواد غذایی در بسیاری از کشورها محسوب میشود و در این زمینه استان یزد به عنوان یکی از استانهای مرکزی ایران، در زمینه تولید مرغ و جوجهریزی نقش مهمی ایفا میکند و با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به پروتئین حیوانی، تولید مرغ در کمک شایانی به تأمین نیازهای غذایی مردم میکند.
از طرف دیگر تولید مرغ و جوجهریزی یکی از منابع اشتغال و یکی از فعالیتهای اقتصادی در استان یزد محسوب میشود و با توجه به افزایش تولید مرغ در استان یزد، وابستگی به واردات گوشت مرغ را کاهش میدهد. این موضوع نه تنها به تأمین امنیت غذایی کمک میکند بلکه موجب صرفهجویی در هزینههای ارزی نیز میشود.
کشتار نزدیک 120 هزار قطعه طیور در یزد
استان یزد علاوه بر مرغ، در زمینه تولید طیور دیگر مانند بلدرچین و بوقلمون نیز فعالیت دارد که براساس آمار رسمی از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به 11 هزار و 800 قطعه مرغ گوشتی، بیش از 18 میلیون و 100 هزار قطعه بلدرچین و نزدیک به 85 هزار و 300 قطعه در استان یزد کشتار شده است.
براساس این گزارش سالانه حدود 68 هزار تن مرغ در استان یزد تولید میشود این در حالی است که نیاز سالانه مردم استان 40 هزار تن تعیین شده و 28 هزار تن مرغ تولید شده در استان نیز مازاد بر مصرف است.
افزایش جوجهریزی در استان یزد
میزان جوجهریزی در استان یزد نیز در سال جاری با افزایش چشمگیری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته همراه بوده است به گونهای که جوجهریزی فروردینماه امسال در استان یزد با افزایش 1.5 برابری نسبت به ماه مشابه سال گذشته به بیش از 2 میلیون و 880 هزار قطعه رسید و با روند افزایشی که به خود گرفت این میزان در خردادماه به بیش از 3 میلیون و 700 هزار قطعه رسید که نسبت به خرداد سال گذشته افزایش 67 درصدی داشت.
با وجود کاهش جوجهریزی در ماههای تیر و مرداد در استان یزد که به دلیل گرمی هوا و قطعی برق در مرغداریهای استان رخ داد، با این حال میزان آن از جوجهریزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته استان بالاتر بود و در شهریوماه نیز میزان جوجهریزی در استان به بیش از 3 هزار و 500 میلیون قطعه رسید که نسبت به شهریور سال گذشته با افزایش 200 هزار قطعهای روبرو بود و زمینه تولید روزانه 210 تن مرغ در بازه زمانی 20 مهر تا 20 آبان را در استان فراهم کرد.
تولید روزانه 190 تن مرغ در یزد
میزان جوجهریزی استان یزد در مهرماه امسال نیز نزدیک به 3 هزار و 100 قطعه بوده که با افزایش چند هزار قطعهای نسبت به مهرماه سال گذشته همراه بوده است و پیشبینی میشود با این میزان جوجهریزی در مهر امسال، نزدیک به 5 هزار و 700 تن مرغ از بازه 21 آبانماه تا 20 آذر و به عبارتی دیگر به صورت روزانه در این بازه زمانی 189 تن مرغ در استان تولید شود.
قیمت مرغ در یزد پایینتر از میانگین کشوری
با وجود اینکه استان یزد از اول تا دهم آبان امسال رتبه سوم یا چهارم کشوری را در حداکثر قیمت مرغ به خود اختصاص داده بود، در دهم و یازدهم آبانماه در این شاخص در جایگاه سیزدهم کشور قرار گرفت و مجدداً در سیزدهم آبانماه با پنج پله صعود از نظر قیمت و با قیمت 67 هزار و 500 تومان برای مرغ زنده به جایگاه دهم کشوری و پایینتر از قیمت میانگین در کشور با قیمت 67 هزار و 657 تومان رسید.
مسئولان استان یزد در برهههای زمانی مختلف در راستای تنظیم بازار گوشت مرغ و با هدف کنترل بازار و تعدیل قیمتها اقدام به واردات گوشت مرغ منجمد به استان کردهاند که از این رو از ابتدای سال جاری تاکنون هزار و 183 تن گوشت مرغ منجد وارداتی در استان یزد توزیع شده است که این میزان در مجموع در سال گذشته 649 تن بوده است.
استان یزد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت مرغ در کشور است و در زمینه تأمین گوشت سفید و جوجهریزی در کشور رتبههای اول را به خود اختصاص داده و در این بخش به خودکفایی رسیده است.
انتهای خبر/