رئیس آموزشوپرورش استثنایی یزد مطرح کرد:
آمار افزایشی کودکان کمتوانی ذهنی در یزد
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان یزد گفت: آمار شناسایی کودکان با کمتوانی ذهنی در استان یزد نسبت به سال تحصیلی گذشته حدود ۵۰ نفر افزایش داشته است.
سرور همتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، دررابطهبا ملاکهای تشخیص کودکان کمتوان ذهنی گفت: هرسال طی یک برنامه سنجش تحصیلی در هنگام ورود به دبستان، کودکان واجد شرایط از طریق سامانههای مربوط ثبتنام کرده و فرایند سنجش را طی و در فرایند این سنجش، کودکان با کمتوانی ذهنی شناسایی و به سمت مدارس استثنایی هدایت میشوند.
وی افزود: در این سنجش نوآموزان از نظر شنوایی، بینایی، سلامت عمومی و آمادگی تحصیلی مورد ارزیابی قرار میگیرند و در صورت کسب نمره حدنصاب به مدارس عادی هدایت و در صورت عدم کسب نمره حدنصاب در این سنجش به سمت ارزیابی تخصصی ارجاع داده میشوند که در این زمینه آمار شناسایی کودکان با کمتوانی ذهنی در استان یزد نسبت به سال تحصیلی قبل حدود ۵۰ نفر افزایش داشته است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان یزد ادامه داد: در این سنجش کودکان کمتوان ذهنی شناسایی و ارزیابی شده و به سمت مدارس استثنایی هدایت و راهنمایی میشوند همچنین محتوا و مطالب ارائه شده در این مدارس مطابق با ظرفیت ذهنی این دانشآموزان خواهد بود.
وی تصریح کرد: وجود بیماریهای مادرزادی و ژنتیکی همچون بچههایی با سندورم داون، فریاد گربه، سندروم ایکس شکننده و... از عوامل شناسایی کودکان با کمتوانی ذهنی به شمار میرود.
همتی عنوان کرد: در تشخیص کودکان با کمتوانی ذهنی یک سری از افراد وجود دارند که از لحاظ ظاهری هیچ مشکلی نداشته و تنها خانواده با عملکرد ضعیف کودک نسبت به گروه همسالان متوجه این موضوع میشود همچنین بسیاری از والدین نیز تا زمانسنجش تحصیلی کودک از این موضوع بیخبر بود و از طریق سنجش صورتگرفته آگاهی پیدا میکنند.
وی افزود: این دسته از کودکان تنها از نظر عملکرد ذهنی دچار مشکل بوده و از لحاظ جسمانی، مشاهدات بالینی و سایر عملکردهای رشد مانند کودکان با هوشبر عادی باشند و تنها با سنجش عملکرد ذهنی این کودکان شناسایی میشوند.
وی در پایان با بیان چالشهای این کودکان گفت: مشکل تعامل با همسالان، تعامل متقابل خانواده و کودکان با کمتوانی ذهنی، چالشهایی همچون پایان دوره تحصیلی و ورود به دنیای کار و استقلال مالی، دوران بلوغ و...از چالشهایی است که این کودکان میتوانند با آن روبرو شوند.
انتهای پیام/