استاد دانشگاه و روانشناس یزدی مطرح کرد:
بازی دروازه ورود به دنیای کودکان
روانشناس یزدی گفت: بازی دروازه ورود به دنیای کودکان و زبان کودک است و مهمترین سرمایهگذاری برای کودک وقتگذاشتن و بازیکردن با او است چرا که بازیها و سبکهای تربیتی والدین شخصیت کودکان در آینده را شکل میدهند.
عباس افخمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به نقش بازی در تربیت کودک گفت: زبان دروازه ورود به دنیای کودک و زبان کودکان است همچنین برای ورود به دنیای کودکان و آگاهی از مسائل و مشکلات آنها زبان ابزار مهمی به شمار میرود.
وی ادامه داد: بازیدرمانی یکی از راههای حل مشکلات و تعارضات کودکان در کلینیکهای روانشناسی است که از طریق آن روانشناس مسائل و مشکلات کودک را کشف و از طریق بازی مسئله را حل میکند.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش والدین در تربیت کودک از طریق بازی افزود: برای شناختن اتفاقات در حال وقوع در دنیای کودکان والد میتواند از طریق بازی به دنیای کودک نفوذ و آگاهی پیدا کند همچنین توجه هر دو والد برای ورود به دنیای بازی کودکان و همراهی آنها ضروری است.
وی تصریح کرد: هوش حسی حرکتی زیر بنای هوشهای دیگر و اولین هوشی است که کودک تجربه میکند و از طریق کنجکاویها، جستوجوها و بازیها این هوش تقویت و به رشد و نمو هرچه بهتر شخصیت کمک میکند.
افخمی با تأکید بر نقش والدین در شکلگیری شخصیت بهتر کودکان عنوان کرد: وقتگذاری والدین برای بازی با کودکان بسیار دارای اهمیت است و سرمایهگذاری برای کودک لزوماً به معنای خرید زمین، خانه، طلا و... نیست چرا که مهمترین سرمایهگذاری برای کودک وقتگذاشتن و بازی با کودک است و اگر والدین اهمیت این مسئله را بهخوبی درک کنند بسیاری از مشکلات و مسائل کودکان حل خواهد شد.
وی افزود: متأسفانه در چندساله اخیر به علت مشغله زیاد والدین بیحوصلگی والد در بازی و وقتگذاشتن برای کودک باعث شده خانوادهها به شیوه تربیتی غلطی همچون استفاده از تلفن همراه و تبلت و... روی بیاورند و این شیوه غلط در آینده عامل بروز بسیاری از مشکلات برای کودکان خواهد شد.
این روانشناس یزدی ادامه داد: توجه و وقتگذاشتن برای کودکان به شکلگیری هرچه بهتر شخصیت آنها کمک میکند همچنین در راستای شکلگیری شخصیت و رسیدن به سن بزرگسالی و فراموشی آنچه درگذشته و زندگیمان رخداده نشان میدهد که شخصیت ما در دنیایی شکلگرفته که روی آن هیچ کنترلی نداشته و دیگران نقشآفرینی بیشتری در خلق شخصیت ما داشتهاند.
وی عنوان کرد: والدین باید با بسترسازی برای کودک در جهت رشد و نمود هرچه بهتر شخصیت تلاش کرده و فضایی عاری از آلودگی و... به وجود بیاورند تا توانایی اضطراب و چالشهای دیگر در کودکان را به دست آورده و مدیریت کنند.
افخمی اشاره کرد: استقلال، خودمختاری، عزتنفس و اعتمادبهنفس و همچنین مهارتهای درست سبک زندگی از طریق دنیای بازی در کودکان میسر میشود و والدین باید برای شکلگیری شخصیتی سالم در بچهها تلاش کرده تا آیندهای بهتر و بدون چالش را برای کودکان رقم بزنند.
انتهای خبر/