دادستان عمومی و انقلاب یزد:
برنامهمحوری ویژگی بارز شهید رئیسی در قوهقضائیه بود
دادستان عمومی و انقلاب یزد گفت: انقلابی بودن و پرکاری شهید رئیسی بهمعنای بیبرنامه بودن وی نبود؛ بلکه وی بر پیش بردن کارها بهصورت برنامهریزی شده تأکید داشت.
محمدرضا حدادزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «یزدرسا» ضمن عرض تسلیت شهادت شهید آیتالله رئیسی و جمعی از همراهان، اظهار کرد: این شهید بزرگوار اولین رئیس قوهقضائیهای بود که تجربه تصدیگری بخشهای مختلف قوهقضائیه را در کارنامه داشت و با اشراف و اطلاعات کامل در رابطه با قوهقضائیه منصوب شد.
وی ادامه داد: با وجود آنکه شهید رئیسی تولیت آستان مقدس رضوی را در دست داشت و شرایط خوبی از لحاظ معنوی و شخصی برای فعالیت و خدمترسانی وی مهیا بود، اما وقتی که دید در قوهقضائیه به حضورش نیاز است، با حکم رهبر معظم انقلاب سکان قوه قضائیه را در آن شرایط سخت که وضعیت این قوه، خیلی هم مطلوب نبود، بر عهده گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب یزد با اشاره به اقداماتی که شهید آیتالله رئیسی در دوران ریاست قوهقضائیه انجام داد، گفت: پیگیری برای کمشدن اطاله دادرسی، افزایش سرعت در رسیدگی به پروندههای قضایی و پیگیری اجرای سند تحول قضایی از جمله مواردی بود که در دستور کار قرار داد.
وی با یادآوری همت والای شهید رئیسی و تاکید بر رعایت حقوق افراد، بیان کرد: با اینکه دوران ریاست قوهقضائیه با دوره شیوع کرونا تلاقی داشت، اما دستورالعملهایی برای تسریع رسیدگی به پروندههای قضایی صادر کرد. نسبت به حقوق زندانیان و متهمان، هم در بخشنامهها و هم در جلسات، اصرار و تاکید داشت.
حدادزاده ادامه داد: شهید رئیسی تأکید داشت، دادگستری رویکرد حلوفصل مسائل مردم را دنبال کند و از نخبگان و اقشار مختلف برای پیشبرد برنامهها کمک بگیرد. در دوران ریاست شهید رئیسی، قوهقضائیه ارتباط بیشتری با جامعه علمی و دانشگاهی گرفت .
دادستان عمومی و انقلاب یزد با تاکید بر اینکه شهید رئیسی در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار جدی بود، بیان کرد: این شهید راه خدمت با آسیبشناسی که در ابتدای ریاست خود در قوهقضائیه انجام داد، موجب شد بتواند هم در دوران ریاستجمهوری و هم ریاستقوهقضائیه، بسیاری از مسیرهای مفاسد اقتصادی را مسدود کند.
وی با بیان اینکه ریاست شهید رئیسی بر قوهقضائیه باعث شد این قوه با برنامهتر پیش برود، تصریح کرد: سیستم قوهقضائیه به نحوی است که دادگاهها مستقل هستند، اما ریاست شهید رئیسی، باعث تقویت سیاستگذاری و برنامهریزی معاونت راهبردی شد و سند تحول قضایی با کمک نخبگان و استفاده از بدنه کارشناسی دستگاه قضایی تدوین و به تأیید مقام معظم رهبری رسید. این سند در مدیریت کلان کشوری و استانی بهعنوان چشمانداز و چراغ راه برنامهریزیها قرار گرفت.
حدادزاده با اشاره به اینکه برنامهمحوری از ویژگیهای بارز شهید رئیسی بود، گفت: این انقلابی بودن و پرکاری شهید رئیسی بهمعنای بیبرنامه بودن وی نبود؛ بلکه بر پیش بردن کارها بهصورت برنامهریزی شده تأکید داشت.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی نسبت به مسائل استان یزد اشراف کامل داشت، گفت: شهید رئیسی در سال ۱۳۹۸ به استان یزد سفر کرد که صحبتهای ایشان در طول سفر نشانمیداد اشراف کاملی بر مسائل استان دارد و در این راستا مصوبات بسیار خوبی هم داشت. یکی از برنامههای اصلی در این سفر این بود که مسائل فعالان اقتصادی و گردشگری شنیده شود و برای آن تصمیمگیری شود. همه به یاد دارند که وی بر مسئله ظرفیتهای گردشگری یزد تاکید داشت و اهتمام ویژهای برای رفع دغدغههای این حوزه داشت.
حدادزاده ادامه داد: شهید رئیسی دو سال بعد که در زمان ریاستجمهوری به استان یزد آمد، بسیاری از مسائلی که در سفر قبلی مورد بحث بود را به خاطر داشت و حلوفصل آن را از مسئولان استانی جویا میشد.
دادستان عمومی و انقلاب با اشاره به اینکه شهید رئیسی بر تکریم مردم و مراجعان به دادگستری و همکاران تأکید داشت، افزود: این تکریم مردم در سفر شهید رئیسی به یزد، بهگونهای بود که وقتی در جلسه جمع بندی متوجه شد، همسايههای یکی از ساختمانهای قضایی گلایه دارند، اصرار داشت که بهمنظور رفع اینگلایه و تکریم مردم و مراجعان، این ساختمان زودتر جابهجا شود .
وی به مصوبات و تأمین اعتبارات صورتگرفته بهواسطه سفر شهید رئیسی به یزد، افزود: موضوع اتباعخارجه در استان که معضل بود و مردم نسبت به این موضوع درخواست رسیدگی داشتند، مورد تاکید رئیس قوهقضائیه قرار گرفت و انعکاس این موضوع از سوی وی به سطح ملی موجب شد، از سال ۱۴۰۰ سیاستهای این حوزه تغییر کند.
انتهای خبر/