حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟

برگزاری انتخابات از دستاورد‌های انقلاب اسلامی است

برگزاری انتخابات از دستاورد‌های انقلاب اسلامی است

مردم به عنوان بازوهای اصلی انقلاب اسلامی و احزاب سیاسی به عنوان پایه های مستحکم نظام در آستانه ورود به کارزاری برای ارائه نسخه سیاسی برای ارتقا حکمرانی در کشور هستند.

به گزارش پایگاه خبری «یزدرسا»، برگزاری انتخابات آزاد و قانونی در کشور یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است که طی بیش از ۴۰ سال گذشته ساختار قانونی کشور همواره بر حسن اجرای آن تأکید داشته است.

ساختاری که توانست سیزده دوره منتخب مردم برای سکان قوه مجریه، یازده دوره ترکیب وکلای ملت برای قوه مقننه و پنج دوره نمایندگان مردم در خبرگان رهبری را برای انجام وظایف مشخص شده در قانون تعیین کند.

حالا، اما کمتر از دو هفته آینده، قرار است دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری با مشارکت جریانات سیاسی و مردم در کشور برگزار شود.

این میان، تأکید بر نقش احزاب و جریانات سیاسی، از جمله مسائلی است که ساختار قانونی کشور بر آن تکیه دارد به‌طوری‌که پس از اصلاح قانون انتخابات در مرداد ۱۴۰۲، ریل گذاری صحیح در انتخابات از جمله وظایف و مسئولیت های احزاب سیاسی برشمرده شده است از این رو طبق ماده ۸ قانون جدید انتخابات، فضای سیاسی و ریل‌گذاری مناسبی برای احزاب سیاسی در نحوه انجام وظایف در فرآیند برگزاری انتخابات صورت گرفته است.

کارویژه احزاب سیاسی در فرایند برگزاری انتخابات

بر اساس ماده ۸ قانون جدید انتخابات، فقط احزاب و جبهه‌ها می‌توانند فهرست‌های انتخاباتی را ارائه دهند. اگرچه بسیاری از کارشناسان سیاسی به ویژه طی سالهای اخیر بر این باور بودند که نقش احزاب آنگونه که باید در روند تصمیمات سیاسی کشور، دیده نشده است، اما قانون جدید انتخابات نشان دهنده نقش مهم و تاثیرگذار احزاب در روند برگزاری انتخابات است.

کارزار انتخابات، علاوه بر رقابت سیاسی بین گروه‌های مختلف، فرصتی برای سنجش احزاب است تا نشان دهند چه برنامه‌هایی برای اداره کشور و ارتقای کیفیت حکمرانی دارند. هیچ شخصیت حقوقی دیگری نداریم که به‌اندازه احزاب این میزان صلاحیت داشته باشد و در حوزه‌های مختلف حکمرانی بتواند حرف بزند و فضا برایش باز باشد.

به باور بسیاری از کارشناسان سیاسی، یک خلأ مهم و تأثیرگذار در جریان‌ها و احزاب سیاسی وجود با عنوان خود انتقادی وجود دارد که پرکردن این خلأ می‌تواند در ارائه راهکار برای حل مشکلات و تحول و پیشرفت نقش مهمی داشته باشد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد احزاب سیاسی باید فعالیت قانونی خود در کشور را بر مبنای شاخص‌های معین سازماندهی کنند تا این امر تمرینی برای استمرار نظام مردم‌سالاری دینی که زمینه آن در قانون اساسی دیده شده است، باشد.

مشارکت در انتخابات در بالاترین سطح انتظار

بدون شک کانون وحدت در بین جریانات سیاسی مختلف در تمام انتخابات ها، مشارکت حداکثری مردم بوده است، موضوعی که با تمام تلاش رسانه‌های غربی و جریان اپوزیسیون همواره از سوی مردم در بالاترین سطح انتظار محقق شده است.

به باور مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور اگرچه مطابق قانون ارائه فهرست‌های انتخاباتی در اختیار احزاب و جبهه‌های سیاسی است، اما برای مشارکت حداکثری و حضور سلایق مختلف در انتخابات، ارائه فهرست توسط چهره‌ها و مجموعه‌ها نیز امری پسندیده است و این مسئله منافاتی با قانون انتخابات ندارد.

حالا، اما کشور در روزهای منتهی به انتخابات برای برگزیدن وکلای ملت در تب‌وتاب سیاسی است تا یک‌بار دیگر با راه‌اندازی کارزار انتخاباتی، مردم‌سالاری دینی را در قالب تمام ساختارهای قانونی کشور از مردم به‌عنوان بازوهای اصلی انقلاب اسلامی تا احزاب و گروه‌های سیاسی به‌عنوان پایه‌های مستحکم نظام به نمایش در آورد.

منبع:راه دانا

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از