
مدیرکل امور مالیاتی استان یزد خبر داد:
تحقق ۹۹/۱ درصدی درآمدهای مالیاتی یزد در ۱۴۰۳
مدیرکل امور مالیاتی استان یزد با تأکید بر تحقق بخش عمدهای از اهداف درآمدی در استان یزد بیان داشت: با تحقق ۹۹/۱ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳، ۲۴/۸ همت مالیات در استان وصول شد که نشاندهنده تحقق مطلوب اهداف مالیاتی است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، رضا نجفزاده صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته فرهنگسازی مالیاتی ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و همچنین گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر بیان داشت: هفته مالیات فرصتی برای پاسداشت تلاشهای مؤدیان و کارکنان سازمان امور مالیاتی است که بهعنوان سربازان اقتصادی کشور، نقش اساسی در تأمین منابع بودجه دولت ایفا میکنند.
مالیات، ستون فقرات بودجه کشور
وی با استناد به آمار رسمی منتشر شده، بیان کرد: در سال گذشته، حدود ۶۷ درصد از هزینههای جاری کشور از محل مالیات مؤدیان تأمین شد و همچنین بیش از ۵۰ درصد از کل بودجه عمومی و عمرانی نیز از همین محل تأمین گردید که نسبت به سالهای گذشته رشد چشمگیری محسوب میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان یزد با اشاره به برنامههای توسعهای کشور افزود: بر اساس اهداف تعیینشده در قانون برنامه هفتم توسعه، سازمان امور مالیاتی باید بتواند تا پایان این برنامه، ۸۰ درصد هزینههای کشور را از محل مالیات تأمین کند که تحقق این هدف، با توسعه سامانهها و اجرای کامل سامانه مؤدیان امکانپذیر خواهد بود.
نجفزاده با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و تأثیر آن بر کسب و کارها تصریح کرد: دولت و سازمان امور مالیاتی، خود را شریک مؤدیان در شرایط اقتصادی میدانند و تلاش میشود تا در دوران رکود، حمایت کافی از واحدهای تولیدی و صنفی صورت گیرد تا این مؤدیان بتوانند در سالهای آینده نیز به فعالیت خود ادامه دهند.
توزیع 3/5 همت عوارض مالیاتی در استان یزد
وی در ادامه با اشاره به نقش مالیات و عوارض در تأمین منابع شهرداریها و دهیاریها بیان داشت: ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینههای شهرداریها و دهیاریهای استان از محل مالیات بر ارزش افزوده تأمین میشود و سال گذشته بالغ بر ۳/۵ همت عوارض بین شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و امور عشایری توزیع شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان افزود: استان یزد با جمعیتی حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر، از نظر سرانه توزیع عوارض، رتبه سوم کشور را داراست که این موضوع این نشاندهنده توزیع عادلانه درآمدها و نقش مهم مؤدیان در تأمین منابع عمومی استان است.
نجفزاده با اشاره به رشد قابل توجه وصولیهای مالیات بر ارزش افزوده در حوزه سلامت، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، از محل سهم حوزه سلامت، مبلغی بالغ بر یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول شد که این رقم نسبت به سال گذشته با رشد ۶۱ درصدی همراه بوده و از طریق خزانهداری کل کشور در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است تا در این حوزه مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: در سال گذشته، سهم بخش ورزش استان با رشد ۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲، بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است. همچنین سهم امور عشایر با رشد مشابه ۸ درصدی، به یک میلیارد تومان رسیده و سهم کتابخانههای عمومی نیز معادل ۲ میلیارد تومان بوده است.
عبور یزد از مرز 99 درصدی تحقق مالیاتی
این مقام مسئول با تأکید بر تحقق بالای درآمدهای مالیاتی استان در سال گذشته اظهار کرد: پیشبینی درآمدهای مالیاتی استان برای سال ۱۴۰۳ معادل ۲۵ همت بوده که با تحقق ۲۴/۸ همت، ۹۹/۱ درصد از اهداف تعیینشده محقق شده است.
نجفزاده در ادامه با اشاره به نقش صنایع استان در تحقق درآمدها افزود: استان یزد بهدلیل تمرکز بر صنایع فولادی، معدنی و کاشیسازی، وابستگی زیادی به انرژی دارد و ناترازی انرژی در کشور بهویژه قطعیهای برق، آسیب قابلتوجهی به تولید و درآمد استان وارد کرده است.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی استان با انعکاس مشکلات صنایع به مراجع بالادستی تلاش کرده تا سهم درآمدی استان با توجه به شرایط خاص انرژی، تعدیل شود.
رشد 56 درصدی درآمد مالیاتی یزد در سال 1403
مدیرکل امور مالیاتی با اشاره به سهم استان از بودجه ملی و استانی، اظهار داشت: درآمدهای مالیاتی استان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته خود ۵۶ درصد رشد داشته و امیدواریم که امسال نیز با وجود چالشهای فراوان، اهداف بودجهای محقق شود و جایگاه نامناسب فعلی استان ارتقا یابد.
نجفزاده با اشاره به اهمیت مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، گفت: یکی از مهمترین محورهای تحقق درآمدهای مالیاتی در استان، شناسایی مؤدیانی است که از مسیر قانونی خارج شدهاند. در سال گذشته، حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برگ تشخیص فرار مالیاتی صادر شد که از این میزان حدود ۲ هزار میلیارد تومان وصول شده است.
وی با هشدار نسبت به استفاده غیرقانونی از دستگاههای کارتخوان بیان داشت: برخی افراد از کارتخوانهایی استفاده میکنند که متعلق به فعالیتهای معاف یا استانهای دیگر است که در چند مورد، با هماهنگی دادستان محترم، واحدهایی شناسایی شدهاند که بین ۱۰ تا ۱۵ کارتخوان غیرمرتبط داشتهاند.
مدیرکل امور مالیاتی یزد در ادامه پیشنهاد داد: ضروری است که پوزهای بانکی صرفاً در محدوده جغرافیایی مشخص خود قابلاستفاده باشند و به شماره پرونده مالیاتی متصل باشند تا از بروز تخلف و سوءاستفاده در تراکنشهای مالی جلوگیری شود.
نجفزاده با تأکید بر نقش سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی گفت: از زمستان ۱۴۰۲ زیرساختهای فنی لازم فراهم شد و هماکنون بیش از ۷۰ درصد مؤدیان استان به سامانه مؤدیان پیوستهاند و فاکتور الکترونیکی صادر میکنند که این اقدام، نقش مهمی در شفافسازی اقتصاد و جلوگیری از صدور فاکتورهای صوری داشته است.
وی اضافه کرد: در گذشته، فاکتورهای جعلی و کاغذی باعث اخلال در نظام مالیاتی میشد. در سال گذشته در یکی از موارد، یک مؤدی در استان اقدام به صدور ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور صوری کرده بود که خوشبختانه شناسایی و به مرجع قضایی معرفی شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان یزد با تأکید بر لزوم خوداظهاری مؤدیان و کاهش دخالت نیروی انسانی، گفت: با تقویت سامانهها، بهرهگیری از هوش مصنوعی و خودکارسازی فرآیندها، میتوان بهسمت کاهش فرار مالیاتی و افزایش اعتماد عمومی حرکت کرد.
نجفزاده ادامه داد: هدف ما افزایش تمکین داوطلبانه مالیاتی و استقرار یک نظام هوشمند و کارآمد است.
شفافیت با پروژههای نشاندار مالیاتی
وی در بخش پایانی سخنانش با بیان این که تاکنون اقدامات زیادی در راستای افزایش شفافیت درباره نحوه هزینهکرد مالیاتها از جمله نشاندار شدن مالیاتها شده است، در این باره خاطرنشان کرد: در همین راستا تاکنون بالغ بر ۲۰ پروژه مختلف با اعتبار ۲۰۷ میلیارد تومان از منابع مالیاتی استان تعریف شده که روند پیشرفت و بهرهبرداری آنها به دقت دنبال میشود.
این مقام مسئول افزود: البته در همین رابطه هماکنون در حال پیگیری هستیم تا در هر شهر استان، حداقل یک پروژه شاخص از محل مالیاتها و عوارض پرداختی مؤدیان همان منطقه اجرا و افتتاح شود تا مردم به صورت ملموس و واضح تأثیر مالیاتهای خود را در پیشرفت و توسعه شهرشان مشاهده کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!