حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
راه‌های مقابله با انتشار اخبار جعلی
دبیر نسرا استان یزد تشریح کرد:

راه‌های مقابله با انتشار اخبار جعلی

دبیر نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی استان یزد گفت: راه‌های زیادی برای مقابله با انتشار اخبار جعلی وجود دارد که هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی می‌توان به آن‌ها رجوع داشت.

احسان دست‌برآورده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، در مورد موضوع مهم و چالش‌برانگیز اخبار جعلی بیان داشت: اخبار جعلی در واقع اطلاعات نادرست یا ساختگی هستند که به شکلی شبیه به اخبار واقعی ارائه می‌شوند. هدف اصلی این اخبار معمولاً گمراه کردن مخاطب، ایجاد تفرقه، یا حتی آسیب زدن به افراد و سازمان‌هاست.

وی افزود: متأسفانه گسترش شبکه‌های اجتماعی و دسترسی آسان به اینترنت باعث شده که اخبار جعلی به سرعت و به شکل گسترده‌تری منتشر شوند. این امر باعث شده تا تشخیص خبر درست از نادرست برای عموم مردم سخت‌تر شود و این موضوع نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است.

دبیر نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی استان یزد در مورد روش‌های تشخیص اخبار جعلی ابراز داشت: چند نکته کلیدی وجود دارد که افراد می‌توانند به آن توجه کنند، ابتدا باید دید که خبر از چه منبعی منتشر شده است. آیا از یک منبع معتبری یا یک سایت یا صفحه ناشناس است.

وی افزود: اخبار جعلی اغلب لحن اغراق‌آمیز، هیجانی، و یا جانبدارانه دارند. یک خبر واقعی معمولاً سعی می‌کند با لحنی آرام و بی‌طرفانه اطلاع‌رسانی کند. سعی کنید خبر را در منابع خبری معتبر دیگر هم پیدا کنید. اگر خبر فقط در یک منبع ناشناس منتشر شده بود، احتمال جعلی بودن آن بیشتر است.

دست‌برآورده گفت: گاهی اوقات اخبار قدیمی دوباره منتشر می‌شوند و باعث گمراهی مخاطبان می‌شوند. حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید. اگر به خبری شک داشتید، می‌توانید عنوان خبر را در گوگل جستجو کنید. معمولاً اگر خبر جعلی باشد، سایت‌های راستی‌آزمایی آن را مشخص کرده‌اند.

دبیر نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی استان یزد افزود: گاهی اوقات تصاویر و ویدیوها هم دستکاری می‌شوند. از سایت‌های راستی‌آزمایی عکس یا ابزارهای جستجوی عکس برای پیدا کردن منبع اصلی آن‌ها استفاده کنید.

وی ادامه داد: یکی از نکات مهم این است که در هنگام برخورد با اخبار، به تفکر انتقادی بپردازیم و به راحتی هر چیزی را باور نکنیم. همیشه سئوال بپرسید و به دنبال شواهد باشید.

دست‌برآورده در مورد روش‌های تشخیص و راه‌های مقابله با اخبار جعلی اظهار داشت: در این زمینه راه‌های زیادی وجود دارد، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی که می‌توان به آن‌ها رجوع داشت، آموزش و آگاهی‌بخشی یکی از آن‌هاست، آموزش دادن به افراد در مورد نحوه تشخیص اخبار جعلی بسیار مهم است. هر چه افراد آگاه‌تر باشند، کمتر تحت تأثیر این اخبار قرار می‌گیرند.

وی تقویت تفکر انتقادی را یکی دیگر از راه‌های مقابله با اخبار جعلی دانست و ادامه داد: تشویق افراد به تفکر انتقادی و تحلیل اطلاعات، یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با اخبار جعلی است.

دست‌برآورده گفت: اگر از صحت خبری مطمئن نیستید، آن را به اشتراک نگذارید. با این کار از انتشار بیشتر اخبار جعلی جلوگیری می کنید، همچنین با دنبال کردن و حمایت از رسانه‌های معتبر، به آن‌ها کمک می‌کنید تا به فعالیت خود ادامه دهند و چنانچه با یک خبر جعلی روبرو شدید، آن را به مسئولان مربوطه گزارش کنید.

وی یادآور شد: به مخاطبان توصیه می‌شود در دنیای پر از اطلاعات امروز، هوشیار باشند، به منابع معتبر اعتماد کنند و به راحتی هر چیزی را باور نکنند. با تفکر انتقادی و مسئولانه عمل کردن، می‌توانیم از خود و جامعه در برابر آسیب‌های اخبار جعلی محافظت کنیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر