حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
سرپرست بنیاد نخبگان استان یزد:

شاخصه اصلی نخبگی اثرگذاری است

شاخصه اصلی نخبگی اثرگذاری است

سرپرست بنیاد نخبگان استان یزد با بیان اینکه شاخصه اصلی نخبگی اثرگذاری است، گفت: در رویکرد جدید بنیاد نخبگان، تلاش می‌شود تا فضا برای اثرگذاری نخبگان فراهم شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «یزدرسا»، حسین صالحی وزیری ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: موفقیت هر کاری که بخواهیم در کشور انجام دهیم در گرو مشارکت مردمی است.

وی ادامه داد: در بنیاد ملی نخبگان با سرلوحه قرار دادن مشارکت مردمی، تلاش می‌شود، تا فضا برای فعالیت و مشارکت هرچه بیشتر نخبگان در جهت توسعه تولید و پیشرفت کشور فراهم شود.

سرپرست بنیاد نخبگان استان یزد تصریح کرد: در دوره جدید بنیاد نخبگان استان یزد، موضوع افزایش دایره نخبگی را در سطح استان در دستور کار داریم که این مهم نیز با شعار سال هم‌خوانی دارد.

وی افزود: در حال حاضر تعریف نخبگی به‌گونه‌ای تغییر کرده است که می‌تواند این دایره نخبگی را گسترش دهد و ما به‌عنوان بنیاد نخبگان مأموریت داریم که فضا را برای حضور همه نخبگان در عرصه‌های مختلف فراهم سازیم.

صالحی وزیری با بیان اینکه شاخصه اصلی نخبگی اثرگذاری است، تصریح کرد: لفظ نخبگی شایسته کسانی است که در جامعه خود اثرگذار هستند؛ با این تعریف، افزایش دایره نخبگی می‌تواند به تمام حوزه‌ها تسری پیدا کند.

این مقام مسئول با اشاره به نگاه جدید بنیاد نخبگان عنوان کرد: امروز در رویکرد جدید بنیاد نخبگان، ما به سراغ نخبگان رفته و یکی از کارهای ویژه، پیدا کردن نخبگان و آشناسازی آنان با خدمات بنیاد نخبگان است تا در نهایت فضا را برای اثرگذاری نخبگان فراهم کنیم.

وی با تبیین رویکرد مسیر نخبگی گفت: آفتی که در ارتباط با نخبگان وجود دارد این است که برنامه خاصی برای شناسایی نخبگان در همان اوایل کودکی و نوجوانی وجود نداشته است و حتی در دوران متوسطه و دانشگاه نیز برنامه خاصی از سوی بنیاد نخبگان برای شناسایی و حمایت از نخبگان وجود نداشته است، مگر اینکه خود فرد به بنیاد مراجعه می‌کرد. امروز مصمم هستیم که رویکرد مسیر نخبگی را در مبارزه با این آفت پیاده کنیم.

سرپرست بنیاد نخبگان استان یزد ادامه داد: در حال حاضر اجرای «طرح شهاب» در سطح آموزش‌وپرورش برای شناسایی نخبگان صورت می‌گیرد؛ در قالب این طرح نخبگان و دانش آموزان تا هشت استعداد شناسایی می‌شوند و در مراحل بعدی فعالیت‌هایشان در دوره تحصیل مورد حمایت بنیاد نخبگان قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: هدف اصلی رویکرد مسیر نخبگی شناسایی و آماده‌سازی نخبگان به کمک اساتید راهبر و نخبه، برای حل مسائل مختلف کشور و کمک به پیشرفت است.

صالحی وزیری گفت: در مسیر نخبگی تلاش می‌شود تا با تکیه بر افزایش مهارت‌های علمی، فرهنگی و ملی آن‌ها و تبیین ارزش‌ها در ذهن نخبگان جامعه آن‌ها را برای خدمت بیشتر در عرصه علم و فناوری آماده سازیم.

وی با بیان اینکه هیأت اندیشه‌ورز بستری برای ایجاد مشارکت نخبگان در تصمیم‌سازی‌ها و حل مشکلات کشور هست، گفت: بنیاد نخبگان یزد در سال گذشته به لحاظ کمی و کیفی از نظر تشکیل، هدایت و اثرگذاری هیأت‌های اندیشه‌ورز رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.

صالح وزیری تأکید کرد: در رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان، تقویت هیأت‌‌های اندیشه‌ورز را هم از نظر فنی و هم از کیفی در برنامه داریم. در حال حاضر ۱۰ هیأت اندیشه‌ورز در عرصه‎های مختلف در بنیاد نخبگان استان فعالیت دارند.

وی اظهار کرد: برگزاری اردوهای جهادی کار ویژه‌ای که بنیاد نخبگان استان یزد انجام داده تا ضمن اینکه نخبگان با مشکلات روز جامعه درگیر می‌شوند، بتوانند از این طریق دین خود را نسبت به مردم ادا کنند. در سال گذشته ۱۰ برنامه اردوی جهادی با مشارکت نخبگان در زمینه‌های مختلف برگزار شد. یادآور می‌شود، برای افرادی که در این اردوهای جهادی شرکت می‌کنند، امتیاز نخبگانی در نظر گرفته می‌شود.

وی در رابطه با بورسیه صنعتی گفت: طرح بورسیه صنعتی در سال ۱۴۰۱ در استان یزد با حضور ۹۵ نفر از دانشجویان به‌صورت پایلوت در استان یزد شروع و در سال ۱۴۰۲ با بورس شدن ۱۵۵ دانشجو از سوی صنعت به‌صورت کشوری دنبال شد.

صالحی وزیری افزود: با توجه به تقاضای بالا بخش صنعت، شیوه‌نامه‌ی این طرح با عنوان شیوه‌نامه صنعت و مشاغل در اواخر سال گذشته تدوین شد که بر اساس آن صنایع تا آخر اردیبهشت‌ماه فرصت دارند تا نسبت به ثبت درخواست‌های خود در سامانه سیب (sib.sa.org.ir) اقدام کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از