حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
چراغ راه؛

فاو سکوی پرواز شهید دهقانی شد

فاو سکوی پرواز شهید دهقانی شد

شهید محمدعلی دهقانی اشکذری ۱۵ اسفند ۱۳۴۷ در شهرستان اشکذر به دنیا آمد. سرانجام ۲۴ مرداد ۱۳۶۵ در فاو عراق بر اثراصابت ترکش به سر به شهادت رسید.

به گزارش «یزدرسا»؛ شهید محمدعلی دهقانی اشکذری ۱۵ اسفند ۱۳۴۷ در شهرستان اشکذر به دنیا آمد و تا پایان دوره ابتدایی تحصیل کرد. پدرش مرتضی مغازه دار بود و مادرش بی‌بی سلطان نام داشت. با آغاز جنگ تحمیلی به عنوان بسیجی با سمت آرپی جی زن راهی جبهه‌های حق علیه باطل شد. سرانجام ۲۴ مرداد ۱۳۶۵ در فاو عراق بر اثراصابت ترکش به سر به شهادت رسید. پیکرش در روضه الشهدای زادگاهش به خاک سپرده شد. 

نام نیک انتخاب کردن خود منشأ دینی و مذهبی دارد آنان که با مرام بزرگان دین انس می‌گیرند و سعی در پیروی از آنان دارند دوستدار او می‌شوند و نتیجه دوستی و وفاداری را عمل به عهد و گفته‌های بین خود و خدا می‌دانند. وقتی پدر شهید از ابتدای زندگی مزدوج خود با همه توان خود سعی در عمل به کتاب خدا و عترت آل پاک محمد (ص) داشت، نام نیک محمد علی را برای اولین فرزند خود انتخاب کرد و او را با مرام آل عصمت و طهارت آشنا نمود تا اینکه به مدرسه پا گذاشت و دوره ابتدایی را در دبستان شهید رجایی (خانقاهی سابق) با عشق و علاقه گذراند و در پایه اول راهنمایی ثبت نام و دست روزگار او را به سوی کار در امور ساختمان و بنایی کشاند.

در سال‌های نوجوانی خود را با زحمت و کار و کسب روزی حلال گذراند تا اینکه به سن تکلیف و جوانی پا گذاشت. او با شناخت خود به فرمان رهبرش امام خمینی (ره) در مدرسه‌ی ایثار (بسیج) راه یافت و با کار و تلاش و عضویت در بسیج زمانی خود را آماده دفاع دید و با دیدن آموزش‌های لازم پا جای پای رزمندگان گذاشت. در اعزام اول با حضور پر شور خود در عملیات از ناحیه سر و زانو و پهلو مجروح گردید.

پس از مدتی نقاهت و بهبود گل زخم‌هایش، مجدداً به جبهه‌ی جنوب اعزام گردید و در منطقه فاو به مبارزه در برابر دشمنان غدار پرداخت. در اعزام دوم در زمان خداحافظی پدر شهید به فرزندش می‌گوید: «این دفعه یا شهید می‌شوی یا اسیر و زخمی» شهید جواب می‌دهد: «هم شهید شدن هم اسیر شدن و هم زخمی شدن را می‌پذیرم» و سرانجام او در فاو به وسیله ترکش‌های دشمن در ۲۴ مرداد ۱۳۶۶ به فیض بزرگ شهادت نایل می‌گردد که حتی چهره‌ی لاله‌گونش در اثر جراحت و پاره پاره شدن شناخته نمی‌شود. او خود را به خدا‌شناساند و روح پاک و خدا جویش به سوی آفریدگارش بر بال ملائکه به پرواز درآمد و در کهکشان‌ها همنشین نور و برگزیدگان پروردگار شد و جسم پاکش را در گلزار شهدای اشکذر چون صدفی در دل خاک نهادند. او در ۱۵ اردیبهشت به دنیای خاکی پا نهاد و در ۱۷ سالگی سالک کوی دوست شد و در بهشت برین مأوا گزید.

خوشا به حالش، روحش شاد و یادش گرامی باد.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از