مدرس سواد رسانه استان یزد:
فضای مجازی موتور محرک مسائل کشور است
مدرس سواد رسانه در استان یزد گفت: آسیبهای فضایمجازی،کژرفتاریهای های جنسی و اقدام به خودکشی جزء سه آسیب اجتماعی دارای اولویت استان هستند و همچنین توجه به فضایمجازی به عنوان موتور محرک مسائل کشور ضروری است.
محمدعلی عبدالهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیل«یزد رسا»، با تشریح آسیب های موجود در فضای مجازی استان یزد گفت: استان یزد در زمینه آسیبهای اجتماعی وضعیت بدی ندارد اما رشد برخی معضلات همچون کژرفتاریهای جنسی، آسیبهای فضایمجازی و اقدام به خودکشی جزو سه آسیب اجتماعی دارای اولویت در استان هستند که رشد این معضلات در استان سرعت بیشتری نسبت به میانگین کشوری دارد.
وی با اشاره به اینکه در سرعت گرفتن برخی از این معضلات مانند «کژرفتاری های جنسی»، فضای مجازی تاثیر دارد، افزود: فضای مجازی به عنوان موتور محرک مسائل کشور، مخصوصا در زمینه مسائل اجتماعی است و می تواند بر اثر بخشی مابقی عوامل تاثیر بگذارد، بنابرین سرمایهگذاری و آموزش در حوزه سوادرسانهای با محوریت اقدامات ایجابی باید مد نظر باشد تا آسیب بیدفاع بودن مردم در مقابل جنگ رسانهای گسترده و معضلات اجتماعی و تربیتی به حداقل برسد.
مشاور فضایمجازی استاندار سابق یزد ادامه داد :طی تقریبا دو سال اخیر، نقشه راه آموزش سوادرسانهای در قالب سندی در شورای فضایمجازی استان به تصویب رسید و باعث شده مسیر اقداماتی که باید انجام شود در این زمینه کاملا مشخص باشد و در شرایط فعلی برخی از زیرساختهای لازم در این راستا از جمله اردوگاه سوادرسانهای و فرهنگسرای رسانه شهرداری آماده خدمات رسانی به مردم هستند، هرچند اقداماتی که مراکز دولتی و مردمی در برگزاری دروههای آموزشی انجام دادهاند نیز کاملا موثر بوده است.
وی تصریح کرد: سند ارتقاء فرهنگ کاربری، دومین سندی است که در استان یزد تهیه و هدف از این سند سالمسازی نسبی فضایمجازی برای کاربران تا حد ممکن، ارتقاء برند استان یزد در فضایمجازی، معرفی مفاخر و چهرههای شاخص استان، حمایت از انسان-رسانهها برای تولید محتوا در فضای مجازی و پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی فضایمجازی است.
وی عنوان کرد: همچنین این سند، زمینه را برای افزایش مشارکت مفید و اثربخش مردم در فضای مجازی تلاش میکرد ولی با توجه به اتمام ماموریت دولت قبلی، متاسفانه به مرحله اجرا و تصویب نرسید.
این مدرس سواد رسانه در استان یزد افزود: در تهیه هر دو سند نیز علاوه بر اعضای کارگروه که از افراد متخصص این حوزه بودند از مشورت صاحبنظران و فعالان این حوزهها نیز استفاده شد و در کنار این موارد سلسله جلسات بیان با محوریت کاهش آسیبهای اجتماعی از سالهای گذشته با محوریت مخاطب دانشآموز، معلم و والدین در حال برگزاری است که خروجی این جلسات نیز در تهیه سند تاثیر داشت.
عبدالهی ادامه داد: وضعیتی را تصور کنید که هوای شهر در اثر عبور و مرور بیش از حد خودروهای بنزین سوز بسیار آلوده است و از طرف دیگر ناوگان خودروهای برقی برای جایگزینی وجود دارد اما ناآشنایی رانندگان با خودروهای جدید و همچنین اعتراض مکانیکها و سازندگان خودروهای قدیمی و عدم مطالبه مردم، مانع از استفاده از ناوگان جدید میشود که این وضعیت بیشباهت به وضع فضای مجازی در استان نیست.
وی عنوان کرد : از یک طرف مشکلاتی نظیر آسیبهای اجتماعی، عدم آموزش شهروندان در مقابل اخبارجعلی و عملیات روانی دشمن و ... وجود دارد و مردم و مسئولان در حوزههای مختلف با آن مواجهند و از طرف دیگر زیرساختها و نقشه راه عملیاتی برای ارتقاء فرهنگ کاربری و سوادفضای مجازی در استان تدارک دیده شده و به راحتی میتواند اجرایی شود.
عبداللهی ادامه داد: لزوم توجه، سرمایهگذاری و آموزش در حوزه سوادرسانهای با محوریت اقدامات ایجابی باید صورت گیرد تا آسیب بیدفاع بودن مردم در مقابل جنگ رسانهای گسترده، معضلات اجتماعی و تربیتی به حداقل برسد.
وی در پایان تصریح کرد: همانطور که منشاء، محرک یا تسریع کننده بسیاری از معضلات و اقدامات ضدفرهنگی فضای مجازی است انجام اقدامات ایجابی و سلبی لازم در فضای مجازی میتواند علاوه بر کاهش چشمگیر آسیبها فرصتهای جدی و بزرگی در این زمینه فراهم بیاورد.
انتهای خبر/