حالت تاریک
سه‌شنبه, 16 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
لغو طرح بورسیه صنعتی در یزد تکذیب می‌شود
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد:

لغو طرح بورسیه صنعتی در یزد تکذیب می‌شود

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد تعطیلی و لغو طرح بورسیه صنعتی در استان یزد را تکذیب و گفت: بنیاد نخبگان به تعهدات خود برای ورودی این طرح در سال‌های قبل متعهد است.

حسین صالحی وزیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» با اشاره به آخرین وضعیت طرح بورسیه صنعتی در استان یزد گفت: طرح بورسیه صنعتی از سوی استان یزد به‌عنوان طرحی پیشتاز با هماهنگی بنیاد نخبگان استان، استانداری و دانشگاه یزد در سال ۱۴۰۱ به‌صورت پایلوت با ۹۵ دانشجو و مشارکت 17 واحد صنعتی آغاز شد. 

 وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام شده برای این طرح در سال ۱۴۰۲ ظرفیت هزار و ۵۰۰ نفر در نظر گرفته شد؛ ولی از این تعداد تنها ۱۵۷ دانشجو در بورسیه پذیرفته شدند که این تعداد چیزی حدود ۱۰ درصد از ظرفیت کل در نظر گرفته شده بود و حتی واحدهای صنعتی مشارکت‌کننده در طرح نیز به 13 واحد کاهش یافت. 

 رئیس بنیاد ملی نخبگان استان یزد با اشاره به دلیل عدم استقبال دانشجویان از طرح بورسیه صنعتی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل عدم استقبال از این طرح، آگاهی کم افراد، والدین و مشاوران تحصیلی کنکور از جزئیات و مزایای این طرح بود.

 وی تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل عدم استقبال دانشجویان از این طرح، ارائه بورسیه صنعتی از طرف شرکت‌های بزرگ و مطرحی همچون سایپا و ایران‌خودرو بود که باعث شد تا دانشجویان بیش‌تر به بورسیه این شرکت‌ها توجه و از فرصت‌های درون‌استانی چشم‌پوشی کنند. 

 وزیری به بروز برخی مشکلات جزئی برای دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ طرح بورسیه تحصیلی نیز اشاره و گفت: دانشجویان به علت عدم آگاهی کامل از شرایط واحد صنعتی، به مسافت محل استقرار واحد صنعتی تا محل سکونت توجه نکرده بودند که این موضوع مشکلاتی را در رفت و آمد دانشجویان ایجاد کرده بود و همچنین عدم درک صحیح از جایگاه شخصیتی دانشجوی نخبه، وجود برخی مشکلات اداری از جمله عدم انعقاد قراردادهای لازم و پایبندی به موارد بیمه‌ای دانشجویان بورسیه، توسط واحدهای صنعتی از عوامل دخیل در مشکلات بروزیافته بودند. 

وی با اشاره به مسئله خدمت سربازی بورسیه شدگان این طرح تصریح کرد: در حال پیگیری تغییرات لازم هستیم تا موضوع خدمت سربازی بورسیه شدگان به‌صورت مؤثر حل شود و این اطمینان را به تمام افراد می‌دهیم که بنیاد ملی نخبگان در کنار نخبگان خواهد ماند و تمامی وعده‌های خود را تاحدامکان محقق خواهد کرد.

وزیری با تأکید بر اینکه طرح بورسیه صنعتی به‌هیچ‌عنوان تعطیل نشده و دانشجویان پذیرش شده نیز مشغول به فعالیت هستند، گفت: تمامی افراد پذیرفته شده در طرح‌های بورسیه  قبلی باید بدون تغییر به کار خود ادامه دهند و توجه به این مسئله زمان زیادی را نسبت به دیگر امور از بنیاد ملی نخبگان استان یزد گرفته است؛ اما مصمم به اجرای وعده‌های داده شده هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان یزد به تعهدات قبلی خود در این زمینه متعهد بوده، اما این طرح برای ورودی‌های جدید به وزارت علوم منتقل شده است، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۳، تمامی امور مربوط به این طرح به وزارت علوم واگذار شده و دانشگاه‌ها باید تقاضاهای خود را به دانشگاه مادر استان ارسال کنند تا ظرفیت‌های لازم برای بورسیه‌های تحصیلی ایجاد شود. 

 وی به شرایط ورودی‌های جدید بورسیه صنعتی در استان نیز اشاره و گفت: قرار است فراخوان‌هایی برای دانشجویان سال بالایی و کارآموزان فعال ارائه که این افراد نیز بتوانند مستقل از ورودی‌های جدید  از این بورسیه‌ها استفاده کنند.

 وی با تأکید بر پیگیری اجرای سیاست‌های جدید در بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از دانشجویان نخبه است اظهار کرد: یکی از مباحث جدید مطرح شده این است که خروجی‌های موردنیاز از دانشجویان تنها از نظر معدل پذیرش نشوند، بلکه بر اساس میزان یادگیری و مهارت‌های عملی نیز مورد بررسی قرار بگیرند و همچنین مقطع پذیرش دانشجویان نیز تغییر کند.

 این مقام مسئول اضافه کرد: پیگیری رویکرد جدید به این منظور است که برخی از صنایع ممکن است که به دنبال افرادی با مهارت‌های خاص باشند و بر همین اساس بنیاد نخبگان نیازمند نظارت بر این پروسه و شناسایی نخبگان واقعی از میان داوطلبان است و در همین زمینه  با درنظرگرفتن تجربیات قبلی که داشته‌ایم، به دنبال برقراری ارتباطات مؤثر با صنایع و دانشگاه‌ها برای شناخت بهترین نحوه همکاری هستیم. 

 وزیری ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که گاهی تغییرات مدیریتی در صنایع ممکن است موجب تغییر اولویت‌ها شود و این می‌تواند بر فرایند استخدام نخبگان تأثیر بگذارد و همچنین برخی از دانشجویان با مشکلاتی در تطابق با محیط کار مواجه شدند و در نتیجه ممکن است خواستار انصراف. از طرح بورسیه صنعتی شوند که تمام این موضوعات باید در طرح لحاظ شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: مواجهه با مشکلات بودجه‌ای، نتوانسته مانع از ادامه حمایت‌های مالی بنیاد از نخبگان شود و طرح‌ها هرگز متوقف نشده و همواره در حال پیگیری و به‌روزرسانی هستند، زیرا هدف اصلی ما ایجاد فضایی پایدار برای نخبگان و ارتقا عملکرد آنان در صنعت و جامعه است.

وی همچنین دررابطه‌با فرهنگ حمایت از نخبگان در کشور اظهار داشت: هدف این است که نخبگان با استقبال از طرح‌های موجود، به هدف‌های خود رسیده و در جامعه حضور فعال‌تری داشته باشند. 

 وزیری تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان در این راستا با حمایت از نخبگان برتر به موفقیت‌های بیش‌تری دست خواهد یافت و در آینده نیز طرح‌ها به شکل مؤثری ادامه خواهند یافت و باتوجه‌به چالش‌ها و مشکلات موجود، اقدامات لازم در راستای بهبود وضعیت نخبگان و تسهیل مسیر تحصیلی آنان انجام خواهد شد و امیدواریم که این مسیر به ثبات و پایداری برسد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر