حالت تاریک
چهارشنبه, 03 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
نمایندگان مجلس بچه دبستانی نیستند
نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی:

نمایندگان مجلس بچه دبستانی نیستند

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکلات و چالش‌های کشور هر کدام به نحوی با مجلس مرتبط هستند، بنابراین نمی‌توان صبح تا شب مانند یک بچه مدرسه‌ای در مجلس نشست و فقط رأی داد.

مصطفی پوردهقان اردکان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، در تشریح دلایل رأی ندادن برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی علی‌رغم حضور در صحن علنی مجلس گفت: به قدری مسائل، مشکلات و دغدغه‌های مردم هم در سطح حوزه انتخابیه یک نماینده و هم در سطح ملی زیاد است که نباید توقع داشت یک نماینده مانند یک بچه مدرسه‌ای تمام وقت روی صندلی مجلس بنشیند و فقط منتظر رأی‌گیری باشد تا رأی خود را بدهد.

وی با بیان این نکته که عدم مشارکت در رأی‌گیری به معنای بی‌تفاوتی نماینده نسبت به موضوعات طرح شده در مجلس نیست، اظهار کرد: این موضوع دلایل متعددی دارد به عنوان مثال گاهی نمایندگان میزبان قشرهای مختلف مردم از شهرستان هستند و به لحاظ دیپلماتیک نماینده باید برای عرض خوشامدگویی و همراهی آنان به استقبالشان برود؛ یا ممکن است نماینده‌ای درحال رایزنی درباره مسئله به طور خصوصی با یکی از وزرای حاضر در صحن مجلس باشد و در همین حین نیز رأی‌گیری انجام شود و وی نتواند در آن شرکت کند.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چند روز قبل بنده به دلیل جلسه با وزیر بهداشت که در راستای پیگیری برخی از مشکلات استان در حوزه نظام سلامت بود، در سه ساعت پایانی جلسه مجلس که حتما در آن رأی‌گیری هم شده حضور نداشتم و از این قبیل اتفاقات زیاد رخ می‌دهد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا عدم تسلط و اشراف نماینده به برخی موضوعات می‌تواند دلیلی برای عدم شرکت در رأی‌گیری باشد، گفت: به ندرت پیش می‌آید که دلیل شرکت نکردن در رای‌گیری‌ها این موضوع باشد؛ چرا که نمایندگان اغلب مواردی که در دستور کار مجلس است را از شب قبل مطالعه و بررسی می‌کنند و در نهایت به این جمع‌بندی می‌رسند که رأی مخالف یا موافق بدهند. در موارد محدودی ممکن است نماینده به جمع‌بندی مشخصی نرسد و در این صورت به‌جای عدم مشارکت، معمولا رأی ممتنع می‌دهند.

پوردهقان در راستای تشریح چرایی عدم حضور برخی نمایندگان در جلسات مجلس عنوان کرد: عدم حضور در برخی جلسات دلایل مختلفی دارد به عنوان مثال چندی پیش بنده به همراه معاون اول ریاست جمهوری و وزیر صنعت برای شرکت در یک اجلاس اقتصادی به مدت هفت روز در ارمنستان بودم و به همین دلیل در برخی جلسات مجلس حضور نداشتم. افزون بر این، دلایل مختلف دیگری از جمله بیماری، ماموریت، همراهی با یک وزیر در برخی شهرستان‌ها، مساعدت برخی گروه‌ها و قشرهای مردمی در دیدار با وزیرهای مربوطه، مرخصی چند روزه و ... نیز وجود دارد.

وی با اشاره این که سامانه شفافیت آرای نمایندگان مجلس تنها موارد خاصی را پوشش می‌دهد، افزود: این سامانه نشانگر نظم نماینده در رابطه با حضور و عدم حضور و یا مشارکت و عدم مشارکت در رای‌گیری‌ها است و موجب الزام و پایبندی بیش از پیش آنان به این موارد می‌شود اما این نقد نیز به آن وارد است که هیچ ارتباطی به میزان قدرت و نفوذ نمایندگان، تصمیمات، پیگیری‌های انجام شده و در یک کلام عملکرد کاری نماینده ندارد.

این نماینده افزود: برخی از نمایندگان به اقتضای کمیسیونی که در آن مشغول هستند فعالانه در مجلس پیگیر برخی از مسائل و مشکلات می‌باشند اما ممکن است در سامانه شفافیت آرا شاخص عملکرد ضعیفی داشته باشند و رده‌های پایینی قرار بگیرند و متاسفانه این موضوع ضعف این قبیل نمایندگان را به مردم القا می‌کند.

پوردهقان با اشاره به لزوم ارزیابی و نظارت مردم بر روی عملکرد نمایندگان گفت: مردم به شدت باهوش هستند و بر روی عملکرد نمایندگان خود نظارت دارند. در پایان دوره نمایندگی هر فرد، وعده‌های انتخاباتی او در ابتدای مسیر و میزان پیشبرد آن برنامه‌ها یکی از مهم‌ترین شاخصه‌هایی است که می‌توان نماینده را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهند. همچنین مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه شفافیت آرا نظرات نمایندگان خود را پیرامون لوایح و طرح‌های مطرح شده در مجلس را رصد کنند.

وی در پایان با ذکر این نکته که نمایندگی هم مقامی‌ست استانی و هم ملی، گفت: هر نماینده باید به معنای واقعی کلمه وکیل‌المله باشد و خود را موظف بداند که در حوزه انتخاباتی خود با مردم تعامل داشته باشد، مسائل و مشکلات آنان را به گوش مسئولان برساند و برای حل مشکلات آن‌ها تمام تلاش خود را بکند و در سطح ملی نیز نفع عموم مردم را همیشه در نطق‌ها و رأی‌های خود در نظر بگیرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر