حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
افزایشی‌بودن آمار مبتلایان کرونا طی اردیبهشت‌ماه در یزد
رئیس گروه بیماری‌های واگیر استان یزد خبر داد:

افزایشی‌بودن آمار مبتلایان کرونا طی اردیبهشت‌ماه در یزد

رئیس گروه بیماری‌های واگیر ‌معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: طی سه هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، روند ابتلا به کرونا در استان یزد به نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایشی بود.

مژگان مینوسپهر در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، از افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته‌های ابتدایی اردیبهشت‌ماه سال جاری خبر داد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد طی سه هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، روند ابتلا به کرونا در استان یزد به نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایشی بوده است. 

وی افزود: این الگو در مقایسه با وضعیت کل کشور همسو بوده و روند افزایشی ابتلا، محدود به یزد نبوده است. با این حال، خوشبختانه از ۲۶ اردیبهشت تاکنون، روند ابتلا به بیماری کووید در استان کاهشی شده است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر ‌معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد همچنین با اشاره به موارد فوتی ناشی از کووید اظهار داشت: در بازه زمانی مذکور، موارد محدودی از فوت بیماران با تست مثبت کووید-۱۹ گزارش شده است. تمامی این موارد یا دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند، یا سن بالا داشته‌اند. حتی در مواردی که سن پایین‌تر بوده، باز هم بیماری زمینه‌ای نقش داشته است. 

وی با تأکید بر اهمیت بررسی سویه‌های ویروس گفت: بر اساس نتایج آزمایشگاه رفرانس کشوری، تاکنون هیچ موردی از سویه جدید ویروس کووید-۱۹ در کشور و استان یزد شناسایی نشده است. این بررسی‌ها به‌صورت دوره‌ای و علمی بر روی نمونه‌های مثبت انجام می‌گیرد و فعلاً تغییری در ساختار ویروس گزارش نشده است.

مینوسپهر در ادامه به مشابهت علائم بیماری‌های تنفسی به‌ویژه کووید-۱۹، آنفلوآنزا و سرماخوردگی اشاره کرد و گفت: متأسفانه به دلیل این شباهت علائم، بسیاری از افراد مبتلا بدون انجام تست، تشخیص صحیحی دریافت نمی‌کنند. برخی بیماران حتی زمانی که پزشک توصیه به تست می‌کند، از انجام آن خودداری می‌کنند بنابراین این مسئله به‌ویژه برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای، سالمندان و زنان باردار باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.

وی با اشاره به مراکز نمونه‌گیری در استان گفت: در یزد، مرکز نیکوپور واقع در خیابان مطهری در روزهای کاری آماده نمونه‌گیری از بیماران مشکوک به‌صورت سرپایی است. با توجه به اینکه انجام تست از بینی انجام می‌شود ممکن است کمی ناخوشایند باشد، اما نقش کلیدی در تشخیص و جلوگیری از گسترش بیماری دارد.

 مینوسپهر با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی نقش مهمی در کنترل زنجیره انتقال ویروس دارد، تصریح کرد: افرادی که دارای علائم تنفسی هستند، موظفند از ماسک استفاده کنند. این نه تنها به نفع خودشان است بلکه حق سایر افراد جامعه نیز هست. فرد بیمار ممکن است با انتقال ویروس، یک زن باردار، کودک با بیماری زمینه‌ای یا سالمند را در معرض خطر مرگ قرار دهد.

وی افزود: دفع بهداشتی دستمال‌های آلوده، استفاده از ماسک در تجمعات، شستشوی منظم دست‌ها و پرهیز از تماس دست با چشم و بینی از جمله اقدامات پیشگیرانه مؤثر هستند. ویروس‌ها می‌توانند ساعت‌ها بر روی سطوحی مانند دستگیره‌ها، وسایل حمل‌ و نقل عمومی، کلیدها و… باقی بمانند و از طریق دست آلوده به بدن منتقل شوند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر ‌معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به روند کاهشی آنفلوآنزا در هفته‌های اخیر گفت: کاهش مورد انتظار بروز آنفلوآنزا در استان مشاهده شده و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد که امیدوارکننده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آمار ارائه شده از کووید در استان آمار تست مثبت است و بسیاری از موارد سرپایی تست نمی‌دهند، نمی‌توان برآورد دقیق آماری ارائه کرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!