حالت تاریک
دوشنبه, 14 آبان 1403
برگزاری همایش ملی بانوی هزاره اسلام در یزد
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری یزد خبر داد:

برگزاری همایش ملی بانوی هزاره اسلام در یزد

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری یزد گفت: با حمایت این سازمان دفتر مطالعات اسلامی زنان در استان یزد اقدام به برگزاری همایش ملی بانوی هزاره اسلام کرد که بیشتر به معرفی ابعاد شخصیتی حضرت خدیجه(س) می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، مصطفی زارع‌زاده در نشستی با اصحاب رسانه با موضوع سومین همایش ملی علمی بانوی هزاره اسلام گفت: با توجه به نگاهی که زن به اسلام دارد و تکریم شخصیت بانوان، دغدغه‌ای از سوی استان یزد شکل گرفت و دفتر مطالعات اسلامی زنان در استان یزد اقدام به برگزاری همایش بانوی هزاره اسلام کرد که بیشتر به معرفی ابعاد شخصیتی حضرت خدیجه(س) می‌پردازد.

وی ادامه داد: دشمن با اقدامات و برنامه‌ریزی حوزه زنان و خانواده را نشانه رفته است و با اقدامات ضد فرهنگی بنیان خانواده را سوال می‌برد و برگزاری همایش بانوی هزاره اسلام از سوی مرکز مطالعات اسلامی زنان کمکی برای معرفی بانوان تأثیرگذار در جامعه و برای نسل نوجوان و جوانان بوده است.

رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد عنوان کرد: آنچه که جامعه اسلامی- ایرانی را در برابر توطئه‌های دشمن، قوی و مستحکم نگه‌داشته است، فرهنگ غنی و پربار اسلام است. تاریخ اسلام شاهد حضور زنان غیور و با ایمانی است که در برابر دشمن به زیبایی حضور یافته‌اند که حضرت خدیجه(س) نمونه این زنان است و دفتر مطالعات اسلامی زنان در استان یزد برای معرفی این الگوی زن مسلمان همایش بانوی هزاره اسلام را برگزار کرده است.

منصوره شاکری، مدیر دفتر مطالعات اسلامی زنان در استان یزد نیز در این نشست گفت: اولین جشنواره استانی بانوی هزاره اسلام در سال ۹۸ و پس از آن نیز در سال‌های بعد این جشنواره برگزار شد و امسال تصمیم شورای سیاست‌گذاری همایش ملی بانوی هزاره اسلام مبنی بر برگزاری همایش در حوزه علمی شد که در این راستا، گروه‌های محتوایی با سه پنل مشاوره، اجتماعی- سیاسی و اقتصادی برگزار شد و برای هر پنل از بهترین اساتید دعوت به عمل آمد و افراد متقاضی شرکت‌کننده در هر پنل آثار کیفی خوبی به دبیرخانه ارسال کردند که البته اکثر آثار مربوط به دیگر استان‌هاست.

وی ادامه داد: همایش ملی علمی بانوی هزاره اسلام در روز پنج‌شنبه هفدهم آبان ماه 1403 در یزد با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار می‌شود که سخنران اصلی همایشِ امسال «فهیمه فرهمندپور» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از تولیدات همایش امسال تدوین و طراحی اطلس حضرت خدیجه کبری(س) است که روز همایش از آن رونمایی خواهد شد.

شاکری گفت: موضوع زن و خانواده از موضوعاتی است که دشمن با تمام قوا در صدد از بین بردن هویت و موجودیت آن است زیرا به خوبی دریافته‌اند که تنها راه به انحراف‌کشاندن جامعه از اهداف مقدس آن، از بین‌ بردن موجودیت خانواده و زن عفیف مسلمان است و بزرگ‌ترین راه مقاوم‌کردن نسل جدید دختران جامعه، معرفی درست و همه‌ جانبه نمونه زن مسلمان است و در این میان حضرت خدیجه کبری(س) بهترین گزینه برای این امر مهم است و همایش بانوی هزاره اسلام نیز در همین راستا برگزار شد.

وی ادامه داد: سال 98 اولین سال برگزاری جشنواره استانی بانوی هزاره اسلام بود و این جشنواره در سال 98 فقط در بخش هنری-ادبی برگزار شد. برگزاری این جشنواره، خلأهای موجود را بیش از پیش نمایان کرد و نبود محتوای متقن و وجود جعل و دروغ‌پردازی در خصوص حضرت خدیجه(س) به خصوص در زمینه سن ایشان در زمان ازدواج و همچنین ثروتمند بودن ایشان چه در بخش محتوایی و چه در بخش هنری- ادبی، دبیرخانه را برآن داشت که بخش علمی را در سال دوم به کار اضافه کند.

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین(ع) افزود: در سال دوم، دبیرخانه در دو بخش هنری- ادبی و علمی برگزار شد. همایش علمی به‌دلیل سختی‌های ارتباط‌گیری با مراکز علمی و پایگاه‌های استنادی، پروسه‌ای زمان‌بر بود. در سال دوم فعالیت دبیرخانه، صرفاً توانستیم با پایگاه علمی استنادی « سیویلیکا» تفاهم‌نامه امضا کنیم و مقالات برتر در سال 1399 در این پایگاه علمی نمایه شدند. 

وی ادامه داد: در سال 1400 به‌دلیل بهره مندی و به‌کارگیری نظرات اساتید و خبرگان حوزوی و دانشگاهی و هم‌اندیشی با صاحب‌نظران استانی و کشوری، در سومین سال فعالیت دبیرخانه، بخش علمی، موفق به امضای تفاهم‌نامه با پایگاه استنادی جهان اسلام (آی اس سی)، جهاد دانشگاهی(اس آی دی) و پایگاه استنادی(سیویلیکا) شد و مقالات برترِ بخش علمی بعد از اتمام کار هیأت داوران در این سه پایگاه علمی، نمایه شدند.علاوه بر آن در کتابِ چکیده مقالات همایش به چاپ رسید. 

شاکری افزود: در بخش هنری- ادبی، شبِ شعر با شرکت شاعران برتر استانی و بعضاً کشوری و حضور گروه‌های مردمی در میدان امیر چقماق یزد برگزار شد و در این راستا آثار خوبی به دبیرخانه همایش ارسال شد و در روز اختتامیه از برگزیدگان در بخش‌های مختلف، تقدیر و تشکر شد. 

وی ادامه داد: در سال 1400 به مناسبت وفات شهادت‌گونه حضرت خدیجه کبری (س)، گروهی از مبلغان متشکل از 50 نفراز طلاب آقا و خانم آموزش دیده با محتوای یکسان و استاندارد به 200 نقطه از مراکز تبلیغی یزد، اعزام شدند و در این سال نماهنگ بانوی صبح با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد ‌‌و توسط گروه سرود فجر جاوید اجرا شد.

مدیر دفتر مطالعات زنان اسلامی در استان یزد گفت: در سال1401 تصمیم شورای سیاست‌گذاری همایش بانوی هزاره، برگزاری جشنواره هنریِ دانش‌آموزیِ دختران در سطح استان بود. در این راستا رایزنی‌ها و جلسات هم‌اندیشی با مدیران و رؤسای اداره کل آموزش و پرورش و نواحی انجام شد و این جشنواره در ۱۳ دبیرستان دخترانه دورِ دوم به عنوان مدارس پایلوت برگزار شد.

وی ادامه داد: در کنار برگزاری این همایش تعدادی نشست، کرسی و میزگرد با حضور حجج‌الاسلام شعبان‌زاده، سید ضیاء نجم‌الهدی و پاک‌طینت برگزار شد که مورد استقبال دانش‌آموزان قرار گرفت و در بخش هنری آثار بسیار خوب و نفیسی دریافت شد که در اختتامیه جشنواره از آثار برتر تقدیر شد.

شاکری گفت: تصمیم شورای سیاست‌گذاری همایش برای سال ۱۴۰۲ برگزاری جشنواره در حوزه هنری- ادبی بود که در این راستا با امضای تفاهم‌نامه با حوزه هنری یزد تألیف چهار جلد رمان با موضوع حضرت خدیجه(س) در دست کار قرار گرفت که این تألیفات با چهار عنوان؛ «مُهتَد»، «عاجِ تاج»، «بانوی حجاز» و «نفیسه» در حال انجام است.

وی ادامه داد: در این سال چندین کارگاه شعر و طراحی پوستر با بهترین اساتید استانی برای متقاضیان برگزار شد که در نتیجه آثار خوب و قابل توجهی به دبیرخانه ارسال شد و بعد از داوری از برترین‌های جشنواره تقدیر شد.

مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین(ع) گفت: در سال 1402 به مناسبت وفات شهادت‌گونه حضرت خدیجه (س) اماکن متبرک با نام ام‌المومنین شناسایی شد و در تعدادی ازاین اماکن مانند مسجد حضرت خدیجه کبری (س) واقع در خیابان ایمان و حوزه علمیه حضرت خدیجه کبری(س) واقع در بهاباد در شب وفات بانو، مراسم مذهبی برگزار شد.

وی ادامه داد: در این سال سرود چشمه کوثر سروده شد که در صدد ساخت نماهنگ آن هستیم و دستاورد بزرگ بانوی هزاره اسلام در سال جاری نیز مجوز وزارت علوم بابت گروه پژوهشی مطالعات اسلامی زنان استان یزد است.

شاکری گفت: توسعه و گسترش پژوهش در حوزه تربیت زن اسلامی به عنوان انسان کامل زمینه‌سازی برای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی مرتبط در چارچوب مبانی ارزشی انقلاب اسلامی، ارائه الگوی اسلامی به قشر جوان به ویژه دختران جوان و ارائه سبک‌ زندگی‌اسلامی در جامعه از اهدافی است که دفتر پژوهش مطالعات اسلامی زنان دنبال می‌کند و دارای وظایف و اختیاراتی نیز هست.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از