یزدرسا بررسی میکند؛
وضعیت تولید و توزیع گوشت قرمز در یزد
گوشت قرمز بخشی جداییناپذیر از رژیم غذایی بسیاری از مردم است و در این میان با توجه به جمعیت استان یزد، سرانه مصرف گوشت قرمز در استان یزد 11.1 کیلوگرم است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، گوشت قرمز بخشی جداییناپذیر از رژیم غذایی بسیاری از مردم است و در این میان با توجه به جمعیت استان یزد، سرانه مصرف گوشت قرمز در استان یزد 11.1 کیلوگرم است.
نیاز سالانه مردم استان یزد به گوشت قرمز نیز 13 هزار و 300 تن است و با توجه به اینکه 70 درصد ذائقه یزدیها در مصرف گوشت به سمت گوشت گوسفندی است، نیاز مردم استان یزد به گوشت گوسفندی سالانه 9 هزار و 500 تن است و میزان مصرف سالانه گوشت گوساله در یزد 3 هزار و 200 تن و گوشت شتر 600 تن است.
در گزارشی که در این لینک قابل مشاهده است به وضعیت گوشت قرمز گوسفندی در استان یزد پرداخته شد، در خصوص گوشت گاو و گوساله در استان نیز، براساس آمارهای موجود 115 هزار و 840 رأس گاو و گوساله در استان یزد وجود دارند و میزان تولید گوشت گاو در استان سالانه 10 هزار و 833 تن است با این حال سرانه مصرف این گوشت در یزد 2.75 کیلوگرم است و با توجه به نیاز مردم یزد به این گوشت، سالانه بیش از 7 هزار و 600 تن گوشت گاو مازاد بر مصرف استان تولید میشود.
در استان یزد روزانه 21 تن گوشت گرم گوسفندی و 9 تن گوشت گرم گوساله مصرف میشود و هم اکنون گوشت گوسفندی در استان یزد با قیمت 580 تا 680 هزار تومان و گوشت گوساله با قیمت 480 تا 600 هزار تومان عرضه میشود.
یکی از سیاستهای کوتاه مدت مسئولان استان یزد برای تأمین گوشت قرمز مورد نیاز مردم، واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی بوده است، در سال 1402، 810 تن گوشت گرم و منجمد گوسفندی وارداتی در استان یزد توزیع شد و این میزان برای سال جاری تاکنون بیش از 465 تن بوده است.
همچنین میزان توزیع گوشت گوساله منجمد وارداتی در استان یزد در سال گذشته 351 تن و در سال جاری تاکنون 120 تن بوده است.
براساس این گزارش گوشت گوساله در شهرستان یزد با قیمت 480 تا 500 هزار تومان، شهرستان بافق 500 هزار تومان، شهرستان تفت 520 هزار تومان، شهرستانهای بهاباد، اردکان و اشکذر 530 هزار، شهرستان مهریز 540 هزار، میبد 550 هزار و شهرستانهای مروست و خاتم 600 هزار تومان عرضه میشود.
تولید و تأمین نهادههای دامی نقش بسیار مهمی در حوزه پرورش دام، بهویژه در استان یزد دارد. این نهادهها شامل ذرت، کنجاله، سویا، مکملهای غذایی و دیگر مواد مغذی هستند که برای تأمین نیازهای غذایی دامها ضروریاند.
استفاده از نهادههای مناسب و متعادل میتواند به افزایش تولید و بهرهوری دامها کمک کند. این امر به ویژه در استان یزد که دارای شرایط خاص اقلیمی و محدودیت منابع آبی است، اهمیت بیشتری دارد.
براساس آمار رسمی ظرفیت ذخیرهسازی استان یزد در حوزه نهادههای دامی 65 هزار تن و نیاز روزانه نهادههای ذرت، جو، کنجاله مرغداریها و دامداریها در استان به تفکیک 590 تن ذرت، 440 تن جو و 350 تن کنجاله است و هم اکنون 32 هزار تن نهاده دامی در استان ذخیرهسازی شده که شامل 3 هزار و 370 تن کنجاله سویا، 28 هزار و 500 تن ذرت و بیش از 270 تن جو است.
بر اساس این گزارش میزان توزیع نهادههای دامی در استان در سال 1402، 404 هزار تن بوده و در سال جاری نیز تا پایان مهرماه 250 هزار تن نهادههای دامی در استان توزیع شده است.
برای بهبود وضعیت تولید و تأمین نهادههای دامی در استان یزد، نیاز به همکاری بین دامداران، دولت و دیگر نهادهای ذیربط وجود دارد تا بتوان راهکارهای مناسبی برای افزایش کیفیت و کمیت تولیدات دامی ارائه داد.
انتهای خبر/